EkonomiGenelKıbrısManşet

Cypfruvex yönetimi üreticiyi korumak için harekete geçti

Dünya genelindeki kriz ortamı nedeniyle, beklenenden daha az talep alan Valensiya ürünüyle ilgili üreticiyi korumak amacıyla Valensiya fiyatlarına müdahale etme kararı alındı

GIYNIK ÖZEL

Valensiya türü narenciye ürününün dalında kalmaması için harekete geçen Cypfruvex Yönetim Kurulu, bu yıl yaklaşık 50-55 bin ton civarında rekolte beklenen Valensiya ürünü için karar üretti. Dünya genelindeki kriz ortamı nedeniyle, beklenenden daha az talep alan Valensiya ürünüyle ilgili üreticiyi korumak amacıyla Valensiya fiyatlarına müdahale etme kararı aldı. Üreticinin ürününü satacak yer bulamadığını ve üreticilerin, valensiyanın tonunu 3-4 bin TL’den satmak zorunda kalmaması için harekete geçtiklerini vurgulayan Cypfruvex yetkilileri, paketleme ve ihracat kalitesindeki ürünler için ton başına 5 bin TL koruma fiyatı belirledi.

Kalite standartlarına göre; 5 bin 250 TL, 5 bin 500 TL, 5 bin 750 TL, 6 bin TL ve 6 bin 250 TL olacak şekilde koruma fiyatlandırması yapıldı. 5 bin TL’nin sadece paketleme ve ihracat kalitesinde olan ürünler için belirlenen koruma fiyatı olduğunu kaydeden yetkililer, üst kalitedeki ürünler için ise kalitesine göre farklı ve daha yüksek fiyat politikası uygulanacağının altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu