GenelKıbrısManşet

Cypfruvex’te araçlar hurdaya çıktı, milyonlarca Dolar ihracat yapan şirketin tek bir aracı kalmadı

 

Milyonlarca dolar ihracat yapan fabrikada çalışanların önüne en büyük engel hurdaya çıkan araçlar. Ülkenin en eski tesisi olan, 1974 yılında kurulan meyve-sebze işletme şirketi Cypfruvex Ltd. araç sıkıntısı yaşıyor. Şirket işlerinin yürümesi için Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif kullanımındaki camı kırık aracı fabrika çalışanlarına tahsis etti. Kalkanlı-Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan narenciye tesislerine bisikletle gidip gelen Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif, her gün onlarca kişinin gözüne takılıyor.

KENDİ ARACINI TAHSİS ETTİ

‘Güzelyurt-Lefke’ Gazetesinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, fabrikada bulunan arabalar hurdaya çıktı. Kimi aracın motoru yanmış, kimisinin şanzımanı dağılmış. Çift kabin arka camı kırık olan ve Cypfruvex Genel Müdürü Cemal Redif’in kullanımında olduğu öğrenilen araba Redif tarafından işçilere tahsis edildi. Mağusa’da yüklemelerin yapılabilmesi, bahçelerde hasadın sürdürülebilmesi adına Redif tarafından tahsis edilen arabayla çalışanlar büyük emek harcıyor.

SABAH AKŞAM YOLLARDA

Bölgede tanınan sima olan Redif’i Güzelyurt- Kalkanlı anayolunda sabahın erken akşamın geç saatlerinde bisikleti ile görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bu durum hükümetin ne yaptığını da sorgulattı. Adanın tek narenciye üretiminin yapıldığı fabrikada çalışanlara da müdüre de reva görülenin bu olmaması gerektiğini ifade eden Güzelyurt halkı, fabrikaya yurt dışından çok sayıda misafir geldiğini de gözlemlediklerini, milyonlarca dolar ihracat yapan şirketin bu halde olmasının çok üzücü olduğunu dile getirdi. Cemal Redif’i anayolda bisiklet üzerinde gördüklerini şaşkınlıkla izlediklerini dile getiren bölge insanı, “Her halde bütçeleri yok veya alınmak istemiyor ama bu şirket faaliyetlerini nasıl sürdürecek. Herhalde yakın zamanda çalışanları bisikletler ile bahçelere giderken göreceğiz” dediler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu