EkonomiKıbrısManşetToplum

“Cypruvex’in yapısal durumunda sorun yok”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt halkıyla ve üreticilerle bir araya geldi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Güzelyurt halkıyla ve üreticilerle bir araya geldi.

“ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE GEREKEN ADIM ATILACAK”
Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanı Mutlu Atasayan ve partililer tarafından karşılanan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, bölgede yaşanan sorunları ve önerileri dinledi. Konuşmasında narenciye konusuna da değinen Çavuş, Cypruvex’in yapısal durumunda sorun olmadığını belirtti ve üreticilerle birlikte gerekli adımların atılacağını kaydetti.

“GÜZELYURT OVASI İÇİN ÖNEMLİ”
Daha önce ihracatçılarla ve kesim ekipleriyle de yapılan toplantılarda özellikle teşvik ödemelerinin yeniden gözden geçirilerek değerlendirileceğini belirten Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş, iyi tarım politikalarından da bahsederek özellikle Güzelyurt bölgesi ve ovası için bu politikaların önemli olduğunu belirtti.

“TARIM ARAZİLERİ KORUNMALI”
Tarımsal toprakların korunmasının önemine de dikkat çeken Bakan Çavuş, imar planlarının en iyi şekilde yapılması gerektiğini söyledi ve gerek belediyeler gerekse de diğer sivil toplum örgütlerinin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti. Bakan Çavuş, imar planları hazırlanırken, tarım arazilerinin imara kapalı tutulması gerektiğini de ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu