GenelKıbrısManşet

Dağyolu’nda yurt dışından ‘inşaat’ işçisi olarak getirilen kişiler köylüyü çileden çıkardı

V…a İnşaat isimli şirket tarafından ülkeye getirilen Pakistan uyruklu ‘inşaat’ işçileri iki odalı bir evde üstü üste yaşıyor

 

 

DEVRİM DEMİR

 

GÖRÜNTÜLER İNSANLIK ONURUNA YAKIŞMIYOR… Pakistan’dan işçi getiren “V…a İnşaat” isimli şirket, 18 kişiyi Dağyolu (Fota) köyünde kiraladığı iki odalı bir eve tıktı. Bir tuvalet ve bir banyonun bulunduğu evde, lağım suları yollara taşarken, yaklaşık bir yıldır bu sorunla mücadele eden köylüler sonunda isyan bayrağını çekti. İşçilerin tuvaletlerini gece gözleri önünde kapının önünde yaptığına dert yanan bazı köylüler, şirket sahibinin “hallederim” demesine rağmen köyün içindeki işçileri kaldırmadığından ve sorunun her geçen gün büyüdüğünden dert yandı. İki odada toplam 18 “ucuz işçinin” uyuduğu evde, işçilerin yemek yaptığı mutfak ve kaldıkları iki odanın sağlık koşullarından uzak olduğu gözlendi. Mahallede lağım kokusu ve işçilerin hareketleri nedeniyle kapı pencere açamayacak duruma gelen köylüler polisi, ilgili bakanlıkları göreve çağırdı.

 

ŞİRKET SAHİBİ GÖRÜNTÜ ALMAYI ENGELLEDİ… GIYNIK Gazetesi’ne konuşan köylüler, lağım sularının hastalık saçtığını mahallede küçük çocukların evlerinin önünde oynayamayacak duruma geldiğini söyledi. Gazetemizi bölgeye çağıran köylüler düştükleri durumu izah etmeye çalıştı, işçilerine iki odalı bir evi layık gören V…a İnşaat isimli şirketin sahibi olay yerine geldi. İşçilerinin kaldığı evi görüntülememize engel olan şirket sahibi, başka ev bulur bulmaz işçilerini taşıyacağını iddia etti. Köylüler Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Boğaz Karakolu’nu arayarak bilgi verdikten kısa bir süre sonra görevli polisler de olay yerine geldi. İşçilerin bir kısmı polisin olay yerine gelmesi ile bahçelere doğru kaçarken, şirket sahibi ifade vermek üzere Boğaz Karakolu’na çağrıldı.

 

“KÖYÜMÜZDE YABANCI OLDUK”… Dağyolu (Fota) köyünde yaşayanalar, işçilerin kapı önünde tuvaletlerini yaptıklarına şahit olduklarını söyledi. Kapı pencere açamayacak noktada olduklarını kaydeden köylüler, “kendi köyümüzde mülteci olduk” dedi. Neredeyse evlerinin dışında oturamayacak noktaya gelen köylüler Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nı göreve davet etti.

Diğer Haberler