DünyaGenelManşet

Daha uzun yaşamanın sırrı evlilik mi? Dikkat çeken veriler…

Evlilik aşkı öldürür mü bilinmez ama evli insanların daha uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olduğu artık bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir gerçek oldu.

Evlilik aşkı öldürür mü bilinmez ama evli insanların daha uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip olduğu artık bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir gerçek oldu. Gelin evlilik neden uzun bir ömür sağlıyor birlikte öğrenelim…Resmi Araştırma verileri nihayet evliliğin uzun bir ömre sahip olmak için anahtar niteliğinde olduğunu kanıtladı. Ortaya çıkan rakamlara göre ölüm oranları bekar, boşanmış ya da eşini kaybetmiş kişilerde belirgin olarak daha yüksek.

İngiltere ve Galler’i kapsayan Ulusal İstatistik araştırmasına göre evli kadın ve erkeklerin erken ölme ihtimali ise daha düşük. Daily Mail’e konuşan uzmanlara göre bunun arkasında yatan en temek gerekçe ise evli insanların sağlıklarıyla ilgilenen bir eşleri olması. Bunun aksi olarak bir ilişki içinde olmayan kişiler yalnızlık duygusunu deneyimlerken riskli davranışlar gösterme olasılıkları artış gösteriyor.

Türünün ilk örneği olan Ulusal İstatistik araştırmasında evli olmayan kadın ve erkeklerin evli olan hemcinslerine göre ölüm oranları tam iki kat fazla çıktı.

Analizciler 2010-2019 yılları arasında gerçekleşen 5 milyon ölümü inceledi. İncelemeye 20 yaş üzeri kişiler dahil edildi. Erkekler için erken ölüm sebepleri arasında boşanmış olmak ilk sırada yer alırken bunu bekar olmak ve eşini kaybetmiş olmak takip etti. Evli erkekler ise bu oranlarda en son sırada yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu