DünyaEkonomiManşet

Daire fiyatına satılık ada

Karayipler’de 475 bin dolardan (yaklaşık 11,2 milyon TL) satılık kelepir ada var.

Karayipler’de 475 bin dolardan (yaklaşık 11,2 milyon TL) satılık kelepir ada var.

 11,2 MİLYON TL
Karayipler’de Londra’daki bir daire fiyatına satılık kelepir ada var. Nikaragua’nın Bluefields şehrinden yaklaşık 19 kilometre uzaklıktaki “İguana” adası 475 bin dolardan (yaklaşık 11,2 milyon TL) satışa çıkarıldı. Rightmove’a göre, geçen yıl Londra’da bir dairenin ortalama satış fiyatı 569 bin 300 sterlindi (yaklaşık 17 milyon TL). Insider’ın haberine göre iki hektarlık adada üç yatak odası, iki banyosu ve etrafını saran bir verandası olan bir ev var. İlana göre, kendi helikopter pistinizi ve yüzme havuzunuzu eklemek için hâlâ bolca yer mevcut.

MANZARASI HARİKA
Yaklaşık 8.5 metrelik bir gözlem kulesi, ziyaretçilerin okyanus boyunca uzaktaki yağmur ormanlarına bakmalarını sağlıyor. Aralarında tesis müdürü ve bekçilerin de bulunduğu uzun süredir çalışan personel, mülkün yeni sahibi için kalmaya istekli. Adanın diğer tarafında ayrı bir personel konaklama yeri var. Televizyon, internet ve cep telefonu hizmetlerinin hepsi mevcut, bu da dünyanın geri kalanından (gerçekten istemediğiniz sürece) çok kopuk hissetmeyeceğiniz anlamına geliyor ve Bluefields, Nikaragua’nın doğu kıyısındaki en kalabalık yer. Yani malzemelere erişim bazı daha ücra noktalara göre daha kolay.

AZAMİ MAHREMİYET
Satılık ilanını yayımlayan Private Islands Inc., “Ailedeki bir ölüm nedeniyle, mevcut sahibinin İguana’yı indirimli bir fiyattan satışa çıkardığını ve tüm makul tekliflerin dikkate alınacağını” belirtti. Ada, “azami mahremiyet için hindistancevizi palmiyeleri ve muz ağaçlarıyla gizlenmiş bir inziva yeri” olarak tanımlanıyor; burada “kıyı şeridine vuran Karayip Denizi günlük fon müziğini sağlıyor” ve “nereye bakarsanız bakın manzarada berrak mavi-yeşil su var”. Ada, kasırga kuşağının güvenli bir şekilde altında yer aldığından, yıl boyu sıcaklıklar tatmin edici seviyelerde ve ısıran böcek sayısı gözle görülür oranda az.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu