KıbrısManşet

Dairenin hizmet vermesi siyasiler tarafından bilinçli olarak engelleniyor

Yerbilim Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın, Jeoloji ve Maden Dairesi’nin 20 yıldır aktif halde kullandığı arazisine yönelik gerçekleştirmekte olduğu eylemini, Daire’nin arazisinin peşkeş çekilmesi ve işlevselliğinin engellenmesine yönelik girişim olarak değerlendirdiğini açıkladı

Yerbilim Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın, Jeoloji ve Maden Dairesi’nin 20 yıldır aktif halde kullandığı arazisine yönelik gerçekleştirmekte olduğu eylemini, Daire’nin arazisinin peşkeş çekilmesi ve işlevselliğinin engellenmesine yönelik girişim olarak değerlendirdiğini açıkladı.
Oda Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, başlatılacak olan hukuki süreçte taraf olacağını duyurdu.

Dairenin hizmet vermesi siyasiler tarafından bilinçli olarak engelleniyor

Yerbilim Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şöyle denildi:
Jeoloji ve Maden Dairesiodamıza üye yerbilimcilerin kamuda görev yaptığı, ülkemizdeki doğal kaynakların kullanımı ve korunması yönünde hizmet veren, ülke geleceğinin şekillenmesin de yaptığı ve yapacağıbilimsel katkılar ile devlet mekanizması içerisinde çok önemli bir görev üstlenmektedir.
Ne yazık ki Daire’nin bu görevi yapması için gerekli olan personel, araç, ekipman ve bütçe gibi kaynakları her geçen yıl erozyona uğratılmakta, adeta ülkeye hizmet etmesi siyaset tarafından bilinçli şekilde engellenmeye çalışılmaktadır.

“Deniz hattındaki su taşıyan borular kopunca siyasiler tarafından hatırlandık”

Türkiye Cumhuriyeti’nden su gelene kadar bu ülkenin ihtiyaç duyduğu ve tükettiği tüm su kaynakları daire tarafından toplumun hizmetine sunulmuştur.
İçme ve kullanma suyundaki yerel kaynaklara olan ihtiyaç TC’den su gelmesi ile kısmen azalsa da daire bu görevini yerine getirmeye devam etmiş ve kendini bu yönde hazır tutmak için mücadele etmiştir.
Deniz hattındaki suyu taşıyan borunun kopmasıyla Daire siyaset tarafından yine hatırlanmış ve o zor geçen dokuz ay da bu topluma hizmet etmeyi yine başarmıştır.

Arazinin Jeoloji ve Maden Dairesinden alınması çalışmaları sekteye uğratır

Tüm bu faaliyetlerin son 20 yıldır yürütülen kısmı, bugün Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn. Erhan Arıklı’nın 3 parsele bölerek dağıttı arazide, hazır halde bekletilen araç, gereç ve ekipman ile yapılmıştır.
Arazinin JMD’nin kullanımından alınması aynı zamanda faaliyetlerinin de sekteye uğratılması anlamına gelecektir.
Oda olarak buna göz yummamız söz konusu bile değildir. Jeoloji ve Maden Dairesi’nin bu haklı kavgasında vereceği tüm mücadeleye oda olarak aktif destek vereceğiz.

“Hukuki süreçte davaya taraf olacağız”

Hukuki bir süreç tercih edilecekse davaya da oda olarak taraf olacağız. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn. Erhan Arıklı’nın bu yanlı ve yanlış kararından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini bilgisine getiririz.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın arazi peşkeşi girişiminin engellenmesi için caba sarf eden herkese ayrıca teşekkür ederiz.
Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Kıbrıs Türk Toplumu olarak bu ülkede, kurumlarımıza sahip çıktığımız ölçüde, kendi kendimize yeter olduğumuz sürede var olacağız.
Oda yönetim kurulu olarak, toplumsal ve mesleki varlığımıza yönelik girişim yapanlara son olarak belirtmek isteriz ki “Onlar Yolcu, Jeoloji ve Maden Dairesi Hancıdır”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu