GenelKıbrısManşet

Akansoy: Güçlü yapılanma için şu anki zihniyetle sonuç alamayız”

Meclis bütçe görüşmelerinde ekonomik sorunlar ötesinde bir kriz yaşandığına dikkat çeken CTP Milletvekili Asım Akansoy, yeniden güçlü bir yapılanma ihtiyacının ortada olduğunu ancak hükümetteki zihniyetle bir çözüm alınamayacağını savundu.

Meclis bütçe görüşmelerinde ekonomik sorunlar ötesinde bir kriz yaşandığına dikkat çeken CTP Milletvekili Asım Akansoy, yeniden güçlü bir yapılanma ihtiyacının ortada olduğunu ancak hükümetteki zihniyetle bir çözüm alınamayacağını savundu.

Akansoy meclis konuşmasında, “Ekonomik sorunlar burada konuşulanların çok ötesinde bir kriz yaratmış durumdadır. Halkımızın yegane konusu eve ekmek götürebilmek, mutfakta tencereyi kaynatabilmek, eğitimde çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek, başta pandemi olmak üzere, sağlık sorunları ile mücadele edebilmektir. Bu doğru.  Ekonomik sistem çökmüş ve sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Yeniden güçlü bir yapılanmaya olan ihtiyaç ortadadır ve elbette şu anki hükümetteki zihniyet ile sonuç almak imkansızdır. Seçim yakındır ve gerekli cevabı halkımızın vereceğini düşünüyorum. Ekonomi ve sosyal sorunlara entegre bir konu olan Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, içinde bulunduğumuz dağınıklığın, zorluğun bir nedeni olduğunu görmek mümkündür. Hayatın her alanında yaşadığımız yönetsel beceriksizler, planlama eksiklikleri ve TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi, insanlarımızı çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

 

“Yaklaşık son bir yıllık sürede, Kıbrıslı Türklerin uluslararası ilişkiler bağlamında, Kıbrıs sorunu bağlamında gerilediği bir yıl oldu. Yeni tezleriniz Kıbrıslı Türkler tarafından olduğu gibi, dünya tarafından da kabul görmedi” ifadelerini kullanan Akansoy,  “Bir yıl içerisinde, KKTC’nin tanınması, Kuzeyde tanınmış ülkelerin Ticaret Ofisi açması, Ercan’a doğrudan uçuşların başlaması, dış dünya ile temasın artması gibi herhangi bir ilerleme, gelişme yaşanmadı. Azerbaycan konusu on yıllardır buralarda konuşuluyor. Azerbaycan yönetimi, Dağlık Karabağ nedeniyle, KKTC ile ilişki kuramayacağını bu konunun kendileri için hassas olduğunu, KKTC ile ilişki kurmanın karşılığında Karabağ’da pozisyon kaybedeceklerini söyledi durdu. Peki, bugün durum ne? Karabağda geçtiğimiz yıl Türkiye’nin desteği ile denklem tamamen değişti. Bugün Karabağ özerk ama Azerbaycan’ın yönetimi altında.  Peki sorarım Sn. Tatar’a, neden Azerbaycan ile ilişkilerimiz yok. Hala yok, hiç yok. Neden ? Örnekler daha da çoğaltılabilir” diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu