GenelKıbrısManşet

Aktuğ: Seçime yönelik yıpratma politikası

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, son bir kaç haftadır, bazı kesimlerin sağlık ve geçim konularını bir kenara bırakarak, seçime yönelik yıpratma politikası yaptığını ve beldede gereksiz gerginlik yaratmaya çalıştığını belirterek, bunu üzüntü ile izlediğini belirtti. Daha Fazla Bilgi Icin BRTK

Aktuğ yaptığı yazılı açıklamada, çoğu belediye meclis üyesi, belediye idaresi, memurlar ve tüm işçilerle birlikte üç yıldır üst üste gelen felaketlere rağmen belediye hizmetlerini aksatmadan devam ettirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Aktuğ, “Hizmete devamlılıktan ifade ettiğimiz şudur ki; belediyemizde bizler göreve gelmeden seçim kazanmak uğruna yapılan kontrolsüz harcamalar devam etseydi veya bir başka deyişle, borca borç katarak devam edilseydi çok yakın gelecekte altından kalkılamayacak derecede mali çöküntüye girilecek ve bunun sonucunda da halka hizmet durma noktasına gelecekti” dedi.

Bazı çevrelerin, “Borcu biliyordu, hesaplıyordu düzeltmek için geldi de ne oldu ?” soruları olduğunu belirterek açıklamasında buna cevap veren Mustafa Aktuğ, Lapta Belediyesi’nin borcunun, eski başkanın resmi yazısında kendilerine dediği gibi 1 milyon olmadığını, daha fazla olacağını hesapladıklarını kaydetti.

Bu duruma göre tasarruf ve ekonomik tedbirler düşündüklerini ifade eden Aktuğ, şunları belirtti:

“Ama göreve geldiğimizin 3’üncü ayı içerisindeki döviz yükselişini, 5’inci ayı içerisindeki sel felaketini, banka borç faizlerinin %17’lerden %30’lara çıkacağını, yangınları, hortumları, hele hele dünyayı saracak olan pandemiyi ve onun etkisi ile çöken dünya ekonomisini hesaplamamıştık. Tabii bunları hesaplayıp da beni ekonomiyi düzeltemedin diye suçlayan bazı meclis üyelerini de…”

“İKİ AY MAAŞ GERİLİĞİMİZ DIŞINDA BAŞKA GERİLİĞİMİZ YOK”

Personelin maaş geriliği konusuna da değinen Lapta Belediye Başkanı Aktuğ, geçen yıl başlayan pandeminin, ilk dönemi itibarı ile 3 aya yakın belediye veznelerinin kapanması nedeniyle yaşanılan gelir kaybından dolayı, yaz sonu itibarı ile bir maaş, bu yıl Mayıs başı olmak üzere de bir maaş, toplam iki maaş ödeyemediklerini kaydetti. Aktuğ, maaş haricinde tüm personelin sosyal hak ve menfaatlerinin ödendiğini bildirdi.

Aktuğ, şunları kaydetti:

“Elbette ki bir faiz gideri olacaktı ve personeli maaşsız bırakmamak adına belediye başkanı olarak bu gideri kabul etmiştim. Yani ay içerisinde tahsilatını yapıp bankaya göndereceğimiz yerel kaynaklarımızı peşinen aybaşında sadece maaşları ödeme amaçlı kullanıyorduk. Söz konusu meclis üyelerinin belediye idaremiz ve ilgili bankaya telkinleri neticesinde bu uygulama durdurulmuş ve maaş ödemeleri yapılamamıştır.”

“AYRILAN 12 PERSONEL YERİNE 7 PERSONEL ALINDI”

Personel alımı eleştirilerine de yanıt veren Aktuğ, belediyeden, 2018 Haziran ayından bugüne durdurulan, istifa eden, emekliye ayrılan, ödeneksiz izin kullanan, uzun süreli sağlık kurul raporlu toplam 12 personelin azaldığını anlatarak, belediye hizmetlerinin aksamaması adına toplam 7 personelin geçici ve sözleşmeli olarak işe başlatıldığını bildirdi.

“SEÇİME YÖNELİK VE MAKSATLI”

CTP Lapta Belediye Meclis Gurubu adı ile yapılan paylaşımı da eleştiren Aktuğ, “Memleketin gerçeklerini merkezde çok iyi bilen bir partinin resmi sayfasından bu şekilde seçime yönelik bir haber yapılmasını da üzücü ve maksatlı bulduğumu belirtmek isterim” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu