GenelKıbrısManşetSpor

Danstaki en kıymetli “Sermaye”miz

ELİS SERMAYE’DEN YUNANİSTAN’DA ÇİFTE BİRİNCİLİK

Latin dansta ülkemizin başarılı sporcusu Elis Sermaye, Yunanistan’ın Selanik şehrinde düzenlenen Uluslararası Thessaloniki Dance Festival dans yarışmasında elde ettiği başarılarla bir kez daha ülkemizi gururlandırdı. Elis, 6 – 9 Nisan tarihlerinde gerçekleşen yarışmada kendi yaş kategorisinde 24 ülkenin en iyi dansçıları ile yarışarak salsa solo ve ilk kez katıldığı bachata da çifte şampiyonluk yaşadı.

İLK ŞAMPİYONLUK SALSA SOLO DA

Organizasyonda kendinden 3 yaş büyüklere karşı junior (gençler) kategoride mücadele eden Elis ilk olarak en başarılı olduğu branş olan Salsa Solo’da öne elemeleri geçip 5 kişilik final serisine katılmaya hak kazandı. Elis finaldeki performansıyla jüriden en yüksek puanı alarak hedeflediği birinciliğe ulaştı.

İLK BACHATA DENEYİMİNDE BİRİNCİ OLDU

Elis, Bachata branşında ise ilk kez yarışma deneyimi yaşamasına rağmen yine kalitesini konuşturdu ve yine tüm rakiplerini geride bırakarak bu dalda da şampiyonluğa ulaştı. Yarışmada çifte birincilik elde Elis seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Minik Elis Şampiyon Melekler’i de unutmayarak onların anısına yapılan tişörtünü giydi ve çifte birincilikle objektiflere poz verdi.

NİSAN’DA GÜNEY KIBRIS VE MAYIS’TA YENİDEN YUNANİSTAN

Organizasyonda çifte birincilikle bireysel klasmanda bunu başaran üç kişiden biri olan Elis, özel ödüle de layık görüldü. Bu başarıyla birlikte 2024’te yapılacak organizasyona katılım için Elis’ten hiçbir ücret alınmayacak. Elis, 22-23 Nisan’da Güney Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde ve ardından da 19-21 Mayıs tarihlerinde yine Yunanistan Loudraki’de gerçekleşecek uluslararası dans yarışmalarına katılarak derece hedefleyecek.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu