FutbolKıbrısManşetPolisiye – AdliSporToplum

Darptan ‘ömür boyu men’ çıktı

KTFF Disiplin Kurulu, Aksa 1. Lig’de Düzkaya ile Çetinkaya arasında oynanan karşılaşma sonunda yardımcı hakem Necmi Bulut’un darp edilmesiyle ilgili kararını verdi. Çetinkaya'ya ağır cezalar geldi.

KTFF Disiplin Kurulu, Aksa 1. Lig’de Düzkaya ile Çetinkaya arasında oynanan karşılaşma sonunda yardımcı hakem Necmi Bulut’un darp edilmesiyle ilgili kararını verdi. Çetinkaya’ya ağır cezalar geldi.

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARINI AÇIKLADI

AKSA 1. Lig’de 26 Şubat 2022 tarihinde oynanan ve Düzkaya’nın Çetinkaya’yı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından yardımcı hakem Necmi Bulut, Çetinkayalı yöneticiler ve futbolcular tarafından darp edilmişti. Çıkan olayların ardından Çetinkaya kulübü, başkan Ceran Tunalı, yöneticiler Süleyman Yemen, Özkan Kösezade ve futbolcu Yusuf Kondoz Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu bu olaylarla ilgili kararını dün açıklarken Çetinkaya’ya ağır cezalar verildi.

RAPORLAR VE GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ SAVUNMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

KTFF Disiplin Kurulu olaylarla ilgili, saha komiserinin raporu, KTFF Merkez Hakem Kurulu ek raporlarını teşkil eden hakemler Osman Özpaşa, Emre Öztaşlı, İbrahim Katmer ve Necmi Bulut’un ek raporları, gözlemci Mustafa Bacavuz’un ek raporu gözlemci ek raporu, olayın görüntüleri, savunmaya gelen Ceran Tunalı, ÇTSK adına avukatlarının ve yine aynı şekilde Yusuf Kondoz ve Avukatlarının savunması ve Özkan Kösezade’nin savunması, yine olay anında sahada bulunan Bülent Dizdarlı’nın şahadetini değerlendirerek kararları verdi.

PARA CEZASI, SAHA KAPATMA VE HAK MAHRUMİYETLERİ

KTFF Disiplin Kurulu, çok ciddi bir saha olayı olan bu durumun tüm görüntüler ve şahadetler üzerinden değerlendirildiğinde olayın Çetinkaya sporcu ve yöneticilerinden kaynaklandığını tespit etti. Buna göre, Çetinkaya kulübüne 10 bin TL para cezası ve 4 maç saha kapatma cezası verilirken olaylar esnasında zarar gören telsiz kulaklığın tamirat masraflarının da Çetinkaya kulübü tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Olaylarla ilgili Çetinkaya Başkanı Ceran Tunalı’ya 45 gün, yönetici Özkan Kösezade’ye ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası verilirken futbolcu Yusuf Kondoz da 3 maç ceza aldı.

EN AĞIR CEZA SÜLEYMAN YEMEN’E ÇIKTI, ÖMÜR BOYU MEN

KTFF Disiplin Kurulu en ağır cezayı ise yönetici Süleyman Yemen’e kesti. Kurul, Süleyman Yemen’e, hakem Necmi Bulut’u defa eten darp etmek sureti ile 545 gün, ilgili hakemi hakem odasına kadar takip ederek hakem odası kapısını açarak içerdeki hakemlerin üzerine doğru plastik su şişelerini fırlatması nedeniyle 300 gün ve bu cezaların yönetici sıfatı haiz olması ve davranışlarının kesinlikle kabul edilemez olması nedeni ile de 260 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Toplamda 1105 günlük hak mahrumiyeti cezası alan Süleyman Yemen’in, bu cezasının 3 yılı aşkın olması sebebi ile ceza sürekli hak mahrumiyeti cezasına çevrildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu