EğitimKıbrısManşetToplum

DAÜ İletişim Fakültesi yeni binasında eğitime devam ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi taşındığı yeni binasında eğitim hayatına devam ediyor. 1974 yılı öncesinde yapılan ve daha önce Rektörlük Binası olarak da kullanılmış olan İletişim Fakültesi’ne ait bina, Üniversitenin en eski binaları arasında yer almaktaydı. Üniversitenin 2020 yılında bina envanterinin değerlendirilmesine yönelik başlatmış olduğu yapı güvenliği ile ilgili çalışmalar neticesinde, binanın riskli sınıfa girdiği ve güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi taşındığı yeni binasında eğitim hayatına devam ediyor. 1974 yılı öncesinde yapılan ve daha önce Rektörlük Binası olarak da kullanılmış olan İletişim Fakültesi’ne ait bina, Üniversitenin en eski binaları arasında yer almaktaydı. Üniversitenin 2020 yılında bina envanterinin değerlendirilmesine yönelik başlatmış olduğu yapı güvenliği ile ilgili çalışmalar neticesinde, binanın riskli sınıfa girdiği ve güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştı.

DAÜ Rektörlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, eski İletişim Fakültesi binasının yüksek risk sınıfında olması nedeniyle, başka bir binaya taşınmasının uygun bulunduğu ifade edildi. Daha önce öğrenci yurdu olarak kullanılan “DAÜ 1 Öğrenci Yurdu”nda son bir yıldır binanın güçlendirilmesi ve renovasyonu için gerekli çalışmaların yapıldığı belirtilen açıklamada, çalışmalar sonucunda DAÜ İletişim Fakültesi’nin gerekli altyapı olanakları ve donanım sağlanarak 2023 Ocak ayı sonundan itibaren söz konusu binaya taşındığı ve yeni binasında eğitim hayatına devam ettiği vurgulandı.

DAÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Kıbrıs Türk  Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası tarafından kamu okulları ile ilgili yapılan değerlendirme listesinde İletişim Fakültesi eski binasının da bulunmuş olması, yapılan çalışmaların kalibrasyonu amacıyla Üniversitemiz tarafından sağlanmıştır. Üniversitemiz halihazırda 2020 yılında kampüs içerisinde yer alan binaların yapı güvenliği ile ilgili çalışmaları başlatmış olup, İnşaat Mühendisleri Odası ile de konuyla ilgili iş birliği yapmaktadır. İletişim Fakültesi de Ocak ayı itibarıyla bu kapsamda yeni binasına taşınmıştır ve eğitim hayatına güvenli bir binada devam etmektedir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu