EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

DAÜ Öğrenci Konseyi: Öğrencisinin oyundan çekinen bir senato ve rektör adayları bu üniversitede asla başarılı olamayacaktır!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğrenci Konseyi, bugünkü senato toplantısında kendilerinin toplantıda olmadıkları halde, senatonun öğrenci konseyinin oy oranının düşürülmesi ve/veya düşürülmek istemesi konusunun gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını bildirerek bunun DAÜ öğrencilerine yapılan “saygısızlık” olduğunu dile getirdi.

DAÜ Öğrenci Konseyi adına konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Ardıç,
Demokratik seçimle gelen ve DAÜ öğrencilerini temsil eden Öğrenci konseyini veya üyelerini hiçe saymak , DAÜ senatosunu yönlendirmeye çalışan hiç kimsenin haddi olmadığını belirtti.

Üniversitenin siyaset yuvası değil eğitim yuvası olduğunu vurgulayan Ardıç, “Bizler sizler gibi geceleri balıkçı restoranlarında kendi menfaatleri için siyasi kulisler yapıp DAÜ’yü kaosa sürükleyen kişiler değil , öğrenci memnuniyetini ve ülkemizin amiral gemisi olan DAÜ’yü temsil eden genç bireyleriz” dedi.

DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ardıç açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Bizleri çağdaş bireyler olma konusunda eğiten akademisyenlerimizin ve senatörlerimizin bu şekilde gelen bir öneriye kulak vermesi bizleri son derece üzmüştür. İvedikle bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Öğrencisinin oyundan çekinen bir senato ve rektör adayları bu üniversitede asla başarılı olamayacaktır. Biz sendikacılar ve onlara destek olan üniversite yöneticileri gibi üniversitemizin kötü yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulunu ivedikle göreve davet diyoruz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu