GenelKıbrısManşetTürkiye

DAÜ: Otelin göçmesinin nedeni depremin büyüklüğü değil yanlış tasarım ve imalat

Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Adıyaman Grand İsias Otel ön inceleme raporunu yayımladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Adıyaman Grand İsias Otel ön inceleme raporunu yayımladı. Raporda Otel’in beton kalitesinin bariz bir şekilde düşük olduğu ortaya çıktı.

Raporda yer alan bazı ifadeler şöyle:

“Bina alanında bulunan molozlar yakından incelenmiş ve beton kalitesinin bariz bir şekilde düşük olduğu, ayrıca çakıl ve kum olarak dere çakılı ve kumu kullanıldığı tespit edilmiştir. Dere çakıllarının büyüklüğüne bakıldığında, sıklıkla bu tür yapılarda kullanılacak betonlardaki maksimum tane boyutundan daha büyük oldukları, betondaki çakıl ve kum dağılımındaki granülometrinin iyi olmadığı, elle yapılan kontrolde kolaylıkla dağıldığı tespit edilmiştir”

Raporda, temeli ve kolonları 5 kata göre tasarlanıp inşa edilmiş olan söz konusu binanın inşasının doğru yapılmadığı kanaatinin oluştuğu ifade edildi.

Raporda ayrıca, kat artırımı yapılmasının ciddi bir hata olduğu ve binanın en düşük depremlerde dahi yıkılmasının mümkün olduğu kaydedildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri, Prof. Dr. Serhan Şensoy, Prof. Dr. Özgür Eren, Prof. Dr. Umut Türker, Doç. Dr. Eriş Uygar ve Doç. Dr. Mehmet C. Geneş tarafından hazırlanan rapor şöyle:

Raporu görmek için tıklayınız… /images2/2023_02/2023_02_16/Grand Isias Hotel On Rapor_2(1).pdf

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu