EğitimKıbrısManşetSiyasetToplum

DAÜ-SEN: Bahsedilen “uzlaşı” ancak rektör ile hükümetin uzlaşısı olabilir!

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan çıkabilmesi için hükümetin bir süreden beridir yaptığı girişimler ve sürdürdüğü görüşmeler sonucunda bugün, en üst baremdeki akademisyen maaşları konusunda uzlaşıya varıldığı açıklanmıştı.

Bu bağlamda, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanlığı ve DAÜ ile konuyla ilgili durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, her iki tarafa da, en üst baremdeki akademisyenler için 178 bin 500 TL brüt maaş önerisi yaptığını ve bu önerisinin taraflarca kabul edildiğini söyledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün Başbakan Ünal Üstel’in başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ Rektörü Hasan Kılıç ve DAÜ yetkililerinin katılımıyla yapılan DAÜ Zirvesi’nden uzlaşı çıktığı ifade edilmişti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) çıkan ‘uzlaşı sağlandı’ haberlerine yönelik bir açıklamada bulunarak  “bahsedilen uzlaşı ancak rektör ile hükümetin uzlaşısı olabilir. Sendikamızın iddia edilen uzlaşı ile ilgili bir bilgisi ve bu bağlamda bir uzlaşısı yoktur.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu