Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

DAÜ-SEN: Kaygıları dile getirip çözüm üretmemek kabul edilemez

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), DAÜ’deki sorunların çözümü için bugüne kadar neden gerekli adımların atılmadığını sorarak, Milli Eğitim Bakanı’na, “çözüm üretme” çağrısında bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), DAÜ’deki sorunların çözümü için bugüne kadar neden gerekli adımların atılmadığını sorarak, Milli Eğitim Bakanı’na, “çözüm üretme” çağrısında bulundu.

DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun son açıklamalarını hayretle izliyoruz. Çünkü Sayın Çavuşoğlu’nun açıklamalarında neredeyse herkes suçlu, herkes sorumlu, herkes sorun kaynağıdır; tek kendisi ve kendi sorumluluğu görünmemektedir.” denildi.

Açıklamada, “bakanlık makamının sorunları tespit edip, kamuoyuna anlatma makamı değil, yetki kullanma, sorumluluk alma ve çözüm üretme makamı olduğu” kaydedildi.

DAÜ’nün sorunlarının bugün ortaya çıkmadığı, bu sorunların yıllardır bilindiği ifade edilen açıklamada, kamuoyunun artık duymak istediği şeyin yeni bir sorun listesi değil, her soruna somut bir çözüm olduğu ve bu çözümlerin yüzde 90’ının 2024’te imzalanan protokolde listelendiği belirtildi.

“Sayın Çavuşoğlu’nun yıllardır DAÜ’nün geleceği konusunda kaygılarını dile getirmesi anlaşılır. Ancak aynı kaygıları yıllardır dile getirip çözüm üretmemek artık kabul edilebilir değildir.” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bir Bakan, kendi imzaladığı protokolden, kendi hükümetinin aldığı kararlardan, kendi Meclisi’nin çıkardığı yasalardan ve içinde görev yaptığı anayasal düzenden sürekli şikâyet ediyorsa, kamuoyunun sorması gereken soru şudur: O halde bütün bunları değiştirmek için neden yetkinizi kullanmıyorsunuz?”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu