EğitimGenelKıbrısManşet

DAÜ’de “5 Kadın – 5 Mimar- 5 Bakış, 5 Kadın – 5 Tasarımcı- 1 Sergi” etkinliği gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi bünyesinde Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile ‘5 Kadın – 5 Mimar – 5 Bakış, 5 Kadın – 5 Tasarımcı – 1 Sergi başlıklı panel ve sergi düzenlendi. DAÜ Mimarlık Fakültesi Konut Eğitim Danışma ve Araştırma Merkezi (KEDAM) ile DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) iş birliğinde gerçekleşen söz konusu etkinlikte ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ sloganı ile toplumda kadınların dönüştürücü rolüne ve birlikte üretmenin önemine dikkat çekildi.

Panel, KEDAM Yönetim Kurulu Başkanı ve KENT-AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Uluçay ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun’un açılış konuşmalarının ardından başladı. Etkinliğe DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu’nun yanı sıra Lefke Gazi Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nden öğrenciler, DAÜ Mimarlık Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri, öğretim üyeleri ve mezunlar da katıldı.

Prof. Dr. Türkan Ulusu Uraz ve Yrd. Doç. Dr. Seyit Ermiyagil moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde kadın mimarların ailedeki ve toplumdaki ‘yer’leri ve rolleri kapsamında meslek uygulamasındaki yolculukları sorgulandı. Sosyo-kültürel ortamın mimar kadınların günlük yaşam pratiklerini ve mimarlık mesleğinde uygulama alanlarını nasıl etkilediği, kadının mimarlık mesleğinde üstlendiği roller ve toplumsal cinsiyet kavramı üzerinde duruldu.

Panelde Girne Belediyesi’nde görev yapan ve KKTC’de ilk ‘Yeşil Bina’ sertifikası almaya hak kazanan, kamusal proje ‘Girne Belediyesi Hizmet Binası, Kültür Merkezi ve Rekreasyon Projesi’nde görev alan, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı Anıl Çağdan; KKTC’de birçok otel ve kurumsal bina projelerinin saha uygulamalarını yapmış şantiye proje yöneticisi Ayşe Bolkaner; LAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Selen Ermiyagil Abbasoğlu; Isı Metal Çelik Ltd. Şti’nin Lider Proje Yöneticisi ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Simzer Kaya ile Miro Designroom Direktörü ve Mimarlar Odası Yayın Kurulu Başkanı Münevver Özgür Özersay birer sunum gerçekleştirdi.

Panelin ardından Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Guita Farivarsadri, Prof. Dr. Nil Paşaoğluları Şahin, Prof. Dr. Özlem Olgaç Türker, Doç. Dr. Zehra Öngül ile Miro Designroom Direktörü ve Mimarlar Odası Yayın Kurulu Başkanı Münevver Özgür Özersay’ın resim, desen ve eskiz çalışmalarını içeren sergileri Mimarlık Fakültesi Hüseyin Ateşin Sergi Salonu’nda katılımcılar ile buluştu. Sergi, 31 Mart 2023 tarihine kadar 11:00-13:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu