EğitimGenelKıbrısManşet

DAÜ’de Dünya Kültür Mirası Günü’ne özel seminer düzenlendi

DAÜ Mimarlık Bölümü ve INTBAU Kıbrıs ortaklığında Dünya Kültür Mirası Günü'nde ortak etkinlik gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ile Uluslararası Geleneksel Yapı, Mimari ve Şehircilik Birliği INTBAU’nun bölgesel kuruluşu olan ve 2010 yılından bugüne adada faaliyetlerini sürdüren INTBAU Kıbrıs ortaklığında “Intbau Dialogues – Intbau Diyalogları” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü’nde Mimarlık Fakültesi Alpay Özdural Salonu’nda saat 13:30’da gerçekleştirilen söz konusu seminere DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafooneh Mokhtar Shahi Sani, INTBAU Kıbrıs Başkanı ve DAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Ana teması “Disaster And Conflict Resilient Heritage – Afet ve Çatışmaya Dirençli Miras” olarak belirlenen panel açılışında konuşan DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sani, katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek, Mimarlık Bölümü’nün kültürel miras alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Sani, faydalı bir etkinlik geçmesini temenni etti.  Ardından konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atun, herkese hoş geldiniz diyerek 18 Nisan Dünya Kültür Mirası Günü’nde söz konusu etkinliği gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Atun, etkinliğin verimli geçmesini temenni etti.

“Kültürel miras alanında atılacak adımların takipçisi olacağız”

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karatepe, söz konusu etkinlikte alanlarında uzman çok değerli katılımcıların yer aldığını görmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Karatepe, DAÜ’nün KKTC’de yasa ile kurulan tek devlet üniversitesi olduğunu vurgulayarak, DAÜ’nün sayısız etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve uluslararasılaşma düzeyini çok önemli seviyelere götürdüğünü vurguladı. DAÜ hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Karatepe, DAÜ’nün INTBAU gibi birçok önemli kuruluş ile ortak çalışmalar yaptığını aktardı. Prof. Dr. Karatepe, dünya miraslarını yaşatmak adına yapılan çalışmaları önemli ve değerli bulduğunu belirterek, bunu desteklemeye devam edeceklerinin vurgusunu yaptı. Dünya mirası hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Karatepe ülkenin kültür mirasları açısından zengin olduğunu ancak gerekli önemin verilmesi konusunda geride kaldığını vurguladı. Prof. Dr. Karatepe, DAÜ’nün bu alanda atılacak adımların takipçisi olacağının altını çizerek, keyifli bir etkinlik geçmesini temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından INTBAU Kıbrıs Başkanı ve DAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Dinçyürek konuşma gerçekleştirerek herkese hoş geldiniz dedi. INTBAU Kıbrıs hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Dinçyürek, söz konusu etkinliğin amacından bahsederek kültürel mirasın önemi üzerinde durdu. INTBAU’nun dünyadaki en önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçyürek, INTBAU hakkında detaylı bilgiler verdi.

Ardından panele çevrim içi olarak katılan INTBAU ICC Başkanı Dr. Tomasz Jelenski gerçekleştirdiği konuşmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, DAÜ’ye gelemediği için son derece üzgün olduğunu belirtti. Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Jelenski INTBAU ICC hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından “Afet ve Çatışmaya Dirençli Miras” temalı panel Dr. Tomasz Jelenski moderatörlüğünde başladı. Söz konusu panelde Prof. Dr. Sani, Doç. Dr. Giuseppe Amoruso, Prof. Andrii Markovskyi ve Zeynep Ece Atabay sunumlar gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu