DünyaGenelManşetSağlık

DSÖ: Son iki haftadaki vaka sayısı ilk 6 ayda kaydedilenden fazla

Dünya Sağlık Örgütü çarpıcı bir veri açıkladı. Dünyada son iki haftada, pandeminin ilk 6 ayındakinden daha fazla vaka tespit edildiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde vakaların ciddi sayılara ulaştığını açıkladı. Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, son iki haftadaki vaka sayısının, pandeminin ilk 6 ayındakinden fazla olduğunu söyledi.

Geçen haftaki vakaların yarısından fazlasının Brezilya ve Hindistan’da kaydedildiğine işaret etti. Virüsün varyantları yayılıyor. Koronavirüsün farklı varyantları yayılmaya devam ediyor. İsrail’de ilk kez Brezilya ve Şili varyantları tespit edildi. Fas’ta ise ilk kez Hindistan varyantı kayıtlara geçti.

Avrupa Birliği Komisyonu üye ülkelere sınırları açma önerisinde bulundu. Avrupa Birliği onaylı aşıları yaptıran kişiler için mevcut seyahat kısıtlamalarının kaldırılması tavsiye edildi.

Avrupa İlaç Ajansı’ndan ise umutlandıran bir açıklama geldi. Pfiezer/BionTech aşısının 12-15 yaş grubu için kullanılmasının değerlendirildiği duyuruldu. Klinik çalışmalar incelenerek değerlendirmenin sonuçları haziranda açıklanacak.

Benzer bir gelişme ABD’de yaşandı. New York Times gazetesi, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin Pfizer/BionTech aşısının 12-15 yaş grubunda kullanılmasına gelecek hafta başında onay verebileceğini yazdı.

İngiltere’de ve ABD’de aşı uygulamaları sonuç veriyor. Pazar günü Londra’da salgının başından bu yana üçüncü kez koronavirüs nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu