KıbrısManşet

“Değişikliğin resmiye hanımla alakası yok”

Başbakan Ersan Saner, TV 2020’ye telefon bağlantısı ile katılarak, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı hakkında açıklamalarda bulundu. Görev değişiminin yeni Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile bir alakası olmadığına da vurgu yapan Başbakan Saner, Canaltay’ın Meclis Başkanı seçilmiş olsa dahi bu değişimin yine de olacağını aktardı.

Başbakan Ersan Saner, TV 2020’ye telefon bağlantısı ile katılarak, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı hakkında açıklamalarda bulundu.

Görev değişiminin yeni Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ile bir alakası olmadığına da vurgu yapan Başbakan Saner, Canaltay’ın Meclis Başkanı seçilmiş olsa dahi bu değişimin yine de olacağını aktardı.

Saner, görev değişikliğini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Cuma akşamı bildirdiğini ve prosedürün dün tamamlandığını ifade ederek, “Pilli’nin kişiliğine ve icraatlarına bir şey demiyorum ama zaman zaman sinerjinin artması ve politikalarda farklı eğilime geçmek ve aşı konusunda sıkıntı yaşadığımızı söyleyebilirim” dedi.

Başbakan Saner, “Ali Bey bu süreçte uzun hizmet verdi, yorulduğunu hissediyorum, Bakanlar Kurulu toplantılarından zaman zaman kendi eşitle nabzını ölçüyordu. Aşı planlama konusunda arzu ettiğimiz metodolojiyi uygulamada sıkıntı oldu” diyerek daha hassas olunması gerektiğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu