KıbrısManşetToplum

Delilleri yok etmeye çalışırken yakalandı

Aralarında doktor, eczacı, polis ve sivil toplamda 15 zanlının tutuklu olduğu ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması, kazıdıkça derinleşiyor

Aralarında doktor, eczacı, polis ve sivil toplamda 15 zanlının tutuklu olduğu ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması, kazıdıkça derinleşiyor.


DEVRİM DEMİR

ÖZEL YETKİLİ SAVCI ATANDI
Ülkede büyük bir infiale neden olan ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturması büyük bir titizlik içerisinde yürütülürken, Lefkoşa bölgesi savcılarından, deneyimli ve başarılı savcı Hasan Boşnak, tüm ilçelerde yürütülen soruşturmalara, özel yetkili savcı olarak görevlendirildi. Soruşturmanın tek bir elden yürütülebilmesi amacıyla, Başsavcılık adına savcı Hasan Boşnak ‘sahte reçete vurgunu’ soruşturmasının özel yetkili savcısı olarak görev yapacak.

ATILAN İLAÇLARIN DEGERI 269 BİN TL
Lefke’de eski bir binada ele geçirilen, piyasa değeri 269 Bin TL olan 2 bin 973 adet çeşitli ilaçlarla ilgili tutuklanan Eczacı İlksen Talak ve ilaçları atmasında yardımcı olduğu tespit edilen Atilla Köroğlu, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. Mahkemede ifade veren polis çavuşu, zanlı Eczacı İlksen Talak’ın evinde ve eczanede gerçekleşen aramada; eczanesinde lavaboda yakılmış bazı belgeler, kupürü kesilmiş ilaçların yanında evde bazı ilaçları imha etmeye çalışırken suç üstü yakalandığını kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis 2 gün tutukluluk talep etti. Mahkeme zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

DOKTOR KORAY 42 ECZANE İLE ÇALIŞIYOR
Soruşturma kapsamında 23 Eylül tarihinde tutuklanan Doktor Fikri Koray, ek tutukluluk talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Polis çavuşu zanlının 42 farklı eczane ile çalıştığını, soruşturma kapsamında şu ana kadar sahtelenmiş 7 adet reçete tespit ettiklerini kaydetti. Polis çavuşu, zanlı Koray’ın hesabına para gönderen kişilerin ifadelerinin alınacağını belirterek 8 gün tutukluluk talebinde bulundu.

PERK İLE AVCI ARASINDA BİNLERCE REÇETE
Eczacı Sercan Avcı, Polis memuru Mehmet Akyay, Gürcem Taşkaya ve Erçin Karadayı aleyhine mahkeme 8’er gün daha ek tutukluluk emri verdi. Polis çavuşu, genişletilen soruşturmada zanlı Eczacı Sercan Avcı’nın eczanesinde çok sayıda küpürü kesik ilaç paketi ele geçirildiğini ve toplamada 36 adet ‘sahtelenmiş’ reçete tespit edildiğini kaydetti.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlı Doktor Niyazi Perk tarafından, sadece Ağustos ayında yazılmış 3 bin 547 reçete olduğunu kaydeden polis çavuşu, zanlı Doktor Niyazi Perk tarafından, zanlı Sercan Avcı adına Ocak-Ağustos ayları arasında 5 bin 205 adet reçete yazıldığını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu