GenelKıbrısManşet

‘Delirenler’ sokak tiyatrosu, 29 Eylül Çarşamba akşamı HASDER’in bahçesinde final yaptı 

Bu Memleket Bizim Platformu’nun (BMBP) organize ettiği, HASDER Halk Sanatları Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı “Delirenler” Sokak Tiyatrosu, halkın yoğun katılımı ile muhteşem bir finalle HASDER’in bahçesinde, son temsillerini seyirciyle buluşturdu. 

Bu Memleket Bizim Platformu’nun (BMBP) organize ettiği, HASDER Halk Sanatları Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı “Delirenler” Sokak Tiyatrosu, halkın yoğun katılımı ile muhteşem bir finalle HASDER’in bahçesinde, son temsillerini seyirciyle buluşturdu. 

Yaklaşık iki buçuk aydan beri Lefkoşa’da başlayıp, Lefke’den Karpaz’a kadar tüm ilçelere turne yapan“Delirenler” Sokak Tiyatrosu, 29 Eylül Çarşamba akşamı yine Lefkoşa’da final yaptı. 600’ü aşkın seyircinin katıldığı gecede birçok izleyici de oyunu ayakta izledi. Seyircinin oyuna coşkulu katılımı ve oyunu alkışlarıyla sık sık kesmesi, gecede duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Oyunun sonunda, BMBP adına KTÖS Başkanı Emel Tel, sanatçılara ve seyircilere teşekkür ederek, oyunculara sanatlarıyla demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesine yaptıkları katkıdan dolayı Platform’un onur plaketini takdim etti. Tel yaptığı konuşmada, bu akşam son kez sunulan Delirenler oyununun son olmamasını, halkın da talebiyle bu oyunun daha geniş kitlelere ulaşması için devam etmesi gerektiğini vurguladı. Tel ayrıca, tiyatronun ve sanatın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde çok önemli bir işlevi olduğunu belirterek, BMBP olarak bu projeye destek vermekten onur duyduklarını ve bu desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

Geceye ev sahipliği yapan HASDER Halk Sanatları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kani Kanol da sanatçılara teşekkür ederek, birer tiyatro maskı ve çiçek sundu. Oyunun yazarı ve yönetmeni Yaşar Ersoy ise, tiyatronun ve sanatın toplumsal mücadelenin en önemli araçlarından biri olduğunu ve kitlelere moral motivasyon sağladığını belirtti. Ersoy, BMBP’ye ve HASDER’e bu anlamda gösterdikleri duyarlılık ve verdikleri destek için teşekkür etti. 

Bir Sanatsal Direniş Eylemi olarak sahnelenen “Delirenler” Sokak Tiyatrosu, gazete haberlerinden ve Hatice İncirli Teralı Öğretmen’in sosyal medya paylaşımlarından yola çıkılarak, Yaşar Ersoy tarafından yazıldı ve kurgulandı. Ayrıca oyunda, Nazım Hikmet, Faize Özdemirciler, Neşe Yaşın ve Şener Levent’in şiirlerine de yer verildi. Oyunun müzik uyarlamasını Barış Refikoğlu, afişini Umut Ersoy yaptı. Oyunda, Özgür Oktay, Döndü Özata, Erol Refikoğlu, Yaşar Ersoy, Barış Refikoğlu ve Umut Ersoy rol aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu