DünyaManşetSiyasetYaşam

Demir Leydi

Diğer bir Demir Leydi ise eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk akla gelen; “Euro kullanan siesta yapmasın” demişti ya, işte bu söz ekonomik kriz nedeniyle adacıklarını dâhi satılığa çıkaran Yunanistan içindi

Margaret Hilda Thatcher; 13 Ekim 1925’te, İngiltere Lincolnshire’de dünyaya gelmiş. İngiltere eski Başbakanı. Nâm-ı diğer Demir Leydi (The Iron Lady). Onu, beyaz ve bakımlı teni ve de her daim soğuk yüz ifadesiyle tanıdık. “Başbakanken bile kendi yemeğini ve ev temizliğini kendisi yaptı” diyorlar yakınındakiler ki yalandan kim öldü! Demir Leydi yakın geçmişte yine gündemdeydi. Hayatı filme çekilmiş ve onu canlandıran ise Oscar ödüllü Meryl Streep adlı hanımefendiydi.

Thatcher az zamanda çok iş yapmış bir politikacı; 1975’teki %27’lik enflasyonu, 1986’da %2.5’e indirmiş… Grevlerden doğan işgücü kaybını 29 milyon Sterlin’den, 1.9 milyona geriletmiş ki tam da bize kapak olsun… Falkland Adaları’nda savaş kazanmış… “Devlet, iyi bir iş insanı değildir” deyip özelleştirme operasyonunu başlatmış… Vergileri %90’dan, %40’a çekmiş… Üst üste üç seçimi de kazanmış… İşte, garantörümüz Thatcher yengemiz büyük bir devlet kadınıymış.

Diğer bir Demir Leydi ise eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk akla gelen; “Euro kullanan siesta yapmasın” demişti ya, işte bu söz ekonomik kriz nedeniyle adacıklarını dâhi satılığa çıkaran Yunanistan içindi.

E Amerikan Temsilciler Meclisi’nin genç üyesi olan 29 yaşındaki Alexandria Ocasio-Cortez’e ne demeli! ABD siyasetindeki hızlı yükselişini sosyal medyada da yakalamış gibi gözüküyor. Axios’un sayfasına taşıdığı Crowd Tangle sosyal medya veri ölçüm ve değerlendirme platformunun araştırmasına göre, Cortez’in 1 ay içerisindeki Twitter etkilişiminin ABD’nin 5 büyük medya kuruluşunun toplamından daha fazla olduğunu ortaya koydu. Geçmiş Kasım ayında gerçekleşen ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’ne girmeye hak kazanan Cortez, görevine yeni başlamış olsa da doğru sosyal medya kullanımı ve yönetimiyle kısa sürede birçok siyasiyi geride bıraktı. Toplamda 39.8 milyon Twitter etkileşime sahip ABD eski Başkanı Donald Trump’ın arkasında 2’nci sıraya yerleşen Cortez, 3 milyon takipçiye sahip.

İşte, tarihe baktığımızda sporda da Allah tarafından Demir Leydi olarak tasarlanan kimler var? İlk aklımıza gelenler; Atletizmde Florence Griffith Joyner ve Yelena Isınbayeva, teniste maço Martina Navratilova ve Steffi Graf benimle evlenir misin? Cimnastikte Nadia Comaneci Prenses, Artistik Buz Pateni’nde manken Katerina Witt, Futbolda taşfırın Mia Hamn, Basketbolda Cynthia Cooper ilk aklıma gelenler iyi saatte olsunlar. E’ee, ne de olsa Demir Leydi olarak tasarlanmış hanımlar bunlar. Nazarlara.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu