DünyaManşetSporYaşam

Demir Yumruk

Demir Yumruk Performans en üst seviyelerde nakit yaparken, madde cinsinden yatırımlar yapmalı ama mâneviyata da yatırım yapmalı. Niye mi? Çünkü herkesin ilgiye ve de sevgiye ihtiyacı var. Yalnız yaşamak mümkün mü? Asla

Performans en üst seviyelerde nakit yaparken, madde cinsinden yatırımlar yapmalı ama mâneviyata da yatırım yapmalı. Niye mi? Çünkü herkesin ilgiye ve de sevgiye ihtiyacı var. Yalnız yaşamak mümkün mü? Asla.

Mike Tyson’ı bilirsiniz, hani şu ‘Demir Yumruk’ lâkaplı olan eski şampiyon boksör. “Dövüşe çıkmadan önce antrenman yaparken hep korkarım. Hep dayak yiyeceğimi düşünürüm. Maç günü gelir ve soyunma odasında halen korkuyor olurum. Sonra ringe doğru yürüyüş başlar. Gittikçe kendime güvenim gelir. Güçlenirim ve ringe çıktığımda artık tanrıyımdır(!). Muzafferim, ben bütün zamanların en büyük boksörü Mike Tysonım” demiş demişti bir röportajda. Ego boyutlarının zirvesi bu olsa gerek ancak bizim adam bu aralar beş parasız bir şekilde Las Vegas’ta yaşıyor ve ‘Tyson’la Kapışma’ adlı bir realite şov yapma derdinde. N’aparsınız ekmek parası. Har vurup harman savurma zamanları çoktan bitti Tyson’ın. Şan, şöhret ve para içerisinde yüzen bir boksör bu aralar ağzından güvercin beslemekle de meşgul. “Hayatımda ilk sevdiğim şey güvercindi” demişti bir TV şovunda eski dünya ağır siklet boks şampiyonu. Üç yıl tecavüz suçlamasıyla giydiği hüküm ve hapislik, intihara teşebbüs, Allah’tan müslümanlığa geçiş, ringde rakibin kulağını ısırma, ring dışındaki kavgalarıyla ünlenmişti bizim güvercinci Mike.

1997’de Evander Holyfield ile yaptığı ünvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını ısırdığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İki yıl men cezası alan Tyson’nın Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandı ama yasağı kaldırıldı ve 1999 yılında tekrar ringlere döndü. 8 Haziran 2002’de Memphis’te, Lennox Lewis ile Mike Tyson arasında yapılan dünya ağır siklet boks şampiyonası karşılaşmasında kazanan taraf Lennox Lewis oldu. Lewis, karşılaşmada pek varlık gösteremeyen Tyson’ı sekizinci rauntta yenerek ‘Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu’ ünvanını aldı.

Tyson için artık emeklilik zamanı gelmişti. Neyse, geçenlerde “Ben eskiden bir deliydim. Şimdi sakin bir hayat sürüyorum ama aslında hiç değişmedim. Aynıyım” demiş. Haklı da, tıpkı 14 yıl önce ringde Evander Holyfield’ın kulağını ısıran boksörden bir farkı yok şimdilerde de. New York Times dergisinin ekonomi ekinde bir reklam bölümü var. Burada her gün sektörlerle ilgili bir havadis veriyorlar. Burada hedef, trendleri halkla paylaşmak. Bu derginin muhabirine; “O kadar çok farklı iş yapıyorum ki, bazen saçmalıyorum” demiş. Hemfikiriz, kalbimizde taht kuran bir bosör daha da çok saçmalamaz inşallah. Sonuç mu? Aha ‘yıldızlar da kayar, durmaz yerinde’ bildik dikine dikine. Mâneviyata da yatırım yapmakta fayda var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu