KıbrısManşetToplum

Demirtaş: “Güngör Çöplüğünün ihale süreci yakından takip edilecek”

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş, Güngör Çöplüğünde meydana gelen yangına ilişkin yaptığı açıklamada, ihale sürecinin yakından takip edileceğini vurguladı

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş, Güngör Çöplüğünde meydana gelen yangına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Demirtaş, “Güngör köyümüzün bitmeyen çilesi çöplük yangını her yıl olduğu gibi bu yaz gene tekrarlandı. Doğa ve çevre en önemlisi köyümüzde ile bölgemizde bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden herkes bu zehirli gazlardan dumanlardan nasibini aldı ve almaya devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık ve ilgili kurumlarla yangın başlar başlamaz görüştüklerini belirten Demirtaş, gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi.

Demirtaş, köylülerden ve çevre köylerden birçok şikayet geldiğine dikkat çekerek, “Ne yazık ki bu yangın ve dumanın en az 1 hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Demirtaş, “Bunun artık bir son bulması için tüm sorumlu bakanlık yetkileri ile görüşülmüş olup en kısa sürede çöplüğün ihalesinin yapılıp çağdaş bir yapıya kavuşması için adımların atılması gerektiğini iletmiş durumdayız” ifadesini kullandı.

“Özellikle Güngör köyünde ikamet edenlerin bu zehirli gazları ve dumanları soluması kabul edilemezdir” diyen Demirtaş, özellikle ihale sürecinin yakından takip edileceğini sözlerine ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu