KıbrısManşetSiyaset

Demokrasi güzel şey

Resepsiyona davetli olan ve icabet eden Sayın Cumhurbaşkanı ile sohbet ettikten sonra odanın düşüncesini/ görüşlerini  pankart açıp sadece ve sadece görüşlerini  ifade etmek son derece demokratik, medeni, nezaketli ve yüksek bilinç içeren bir girişimdir

KTMMOB  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı resepsiyona davet etti ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da icabet ettiği resepsiyonda bir pankart açarak mesajını doğrudan Cumhurbaşkanına iletti. Bu pankartta kırıcı ya da ,incitici herhangi bir ifade kullanılmadı.

Açılan pankart toplumsal bir tepkinin tezahürü olarak KTMMO tarafından dile getirildi. Demokratik kültürün önemli bir parçası da kimsenin kimseye düşmanca tavrı olmadan saygı çerçevesinde herkesin düşüncelerini yazılı veya sözlü ifade etmesidir. Bu resepsiyona davetli olan ve icabet eden Sayın Cumhurbaşkanı ile sohbet ettikten sonra odanın düşüncesini/ görüşlerini  pankart açıp sadece ve sadece görüşlerini  ifade etmek son derece demokratik, medeni, nezaketli ve yüksek bilinç içeren bir girişimdir.

Malum Sayın Cumhurbaşkanı medya patronluğu yapmış bir kişi. İngiltere’de eğitim almış İngiliz demokrasisinin anlayışı içinde yıllarca İngiltere’de yaşamış bir insan, bu ve benzeri yaklaşımlara yabancı bir kişi değil.

Dolayısıyla böylesi bir demokratik kültürü içinde barındıran bu davranışın karşılıklı saygı çerçevesinde ilerlemesi ülkemiz adına da sevindirici bir gelişmedir. Bu anlamda buna değerli katkıları hiçbir zaman esirgemeyen ve koyan Mimarlar ve Mühendisler Odasını takdir etmemek mümkün değil, iyi varlar iyi ki bu topluma ışık tutmaya kararlılıkla devam ediyorlar.

Sayın Tatar da bu bahsi geçen toplumsal dinamiklerle gurur duyup teşekkür edebilir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu