KıbrısManşetToplum

Demokraside ev sorunu tehlikesi!

İngiltere Konut Bakanı Gove’dan dikkat çekici bir uyarı geldi

İngiltere Konut Bakanı Gove’dan dikkat çekici bir uyarı geldi:

 BUMERANG KUŞAĞI
İngiltere Konut Bakanı Michael Gove, gençlerin başlarını sokacak bir ev hayallerini yeniden kurmalarının Muhafazakârlara ve demokrasiye hayatta kalma umudu vereceğini söyledi. Ülkede evden hiç ayrılmamış ya da “bumerang kuşağına” katılarak yirmili, otuzlu yaşlarında ve sonrasında ailelerinin yanına dönmek zorunda kalan rekor sayıda yetişkin bulunuyor. Gove, gençlerin hayat pahalılığı kriziyle boğuşurken ilk kez ev alanların sayısının düşmesi, çok yüksek özel sektör kiraları ve artan ev fiyatlarıyla birleşince, hükümetin konut krizini çözmenin bir yolunu bulamaması halinde demokrasiden ve kapitalizmden uzaklaşabileceklerinden korkuyor.

 GENÇLERİN BEKLENTİSİ YOK
Bakan Gove, gençlerin 30 yıl önce sahip olduğu, çok çalışıp konut merdivenine adım atma beklentisinin artık olmadığını söyledi. Leasehold ve kira reformları için bir kampanya yürüten 56 yaşındaki Gove, “Bu, gençlerin demokrasi ve kapitalizmin kendileri için çalıştığını hissetmelerinin önünde bir engel. Genel olarak küçük de olsa muhafazakâr değerlere sahip bulunan ya da aslında belirli bir siyasi gündemi olmayan insanlar dışlandıklarını hissederlerse, bizim için bu davayı savunmak daha zor olur” dedi.

 OTORİTER LİDERLERE KAYIŞ
Michael Gove, otoriter liderlerin gelme ihtimaline de işaret ederek, şöyle devam etti: “Eğer insanlar piyasaların hileli olduğunu ve demokrasinin kendilerini dinlemediğini düşünürlerse, ki benim için endişe verici olan da bu; giderek artan sayıda genç insanın ‘Demokrasiye inanmıyorum, piyasalara inanmıyorum’ dediğini görürsünüz. Bunu kamuoyu yoklamalarında da görebilirsiniz, insanlar ‘Sadece birinin bunu düzeltmesini istiyorum’ diyor. Bunu düzeltecek otoriter bir lidere hazırım’ diyor ve bu bir tehlike.” YouGov anketine göre İngilizlerin çoğu konut krizinden hükümeti sorumlu tutarken, bazı Muhafazakâr milletvekilleri milyonlarca genç seçmenin bir sonraki seçimde kendilerini cezalandırabileceğinden korkuyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu