GenelKıbrısManşetSiyaset

Demokrat Parti’de kurultay günü

Demokrat Parti’nin 3 Eylül’de yapılması planlanan fakat salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 12’nci Olağan Kurultayı bugün gerçekleştiriliyor

Demokrat Parti’nin 3 Eylül’de yapılması planlanan fakat salt çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 12’nci Olağan Kurultayı bugün gerçekleştiriliyor

ERTELENEN KURULTAY BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Demokrat Parti’nin 12’nci Olağan Kurultayı bugün gerçekleşecek. 3 Eylül’de yapılması planlanan kurultay, salt çoğunluk sağlanamadığı için 18 Eylül Pazar gününe ertelenmişti. Parti tüzüğü gereği, bugün gerçekleştirilecek kurultayda salt çoğunluk aranmayacak. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00 başlayacak kurultayda başkanlık için Genel Başkanlığa yeniden aday olan DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile rakibi DP Eski Genel Sekreteri Avukat Ali Tunçtaşlı yarışacak.

PARTİ MECLİSİ SEÇİMİ DE YAPILACAK

Genel Başkan Fikri Ataoğlu ve Genel Sekreter Hakan Cenapoğlu’nun konuşma yapacağı kurultayda, başkanlık ve Parti Meclisi seçimi yer alacak. Parti Meclisi’ne Lefkoşa’dan 24 kişi; Girne’den 15 kişi; Gazimağusa’dan 20 kişi; İskele’den de 8 kişi seçilecek. Lefke ve Güzelyurt bölgesi için seçilecek sayı kadar kişinin başvurması nedeniyle bu bölgeler için seçim yapılmayacak, başvuranlar otomatik kazanmış sayılacak.

DP GENEL BAŞKAN ADAYI FİKRİ ATAOĞLU KİMDİR?

1964 yılında Avtepe’de doğdu. İlk, Orta ve Lise Eğitimini Gazimağusa’da tamamladı. İşletme mezunudur. Ataoğlu, Berna Ltd. Benzin İstasyonu, Ataoğlu Oksijen Sanayi ve Pet-Mak Ltd. Şirketini kurdu ve direktörlüklerini yaptı. Girne Amerikan Üniversitesi’nde Amatör Yat Kaptanlığı Eğitimi alan Ataoğlu, Gazimağusa Tekvando Asbaşkanlığı görevini yaptı. Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği ve Mağusa Denizciler Birliği Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 1992 yılından itibaren Demokrat Parti’de çeşitli görevlerde yer aldı. 2006-2019 yılları arasında Gazimağusa İlçe Başkanlığını yürüttü. 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde ilk kez Demokrat Parti Gazimağusa Milletvekili seçilmiş olan Ataoğlu, 16 Nisan 2016 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler Koalisyon Hükümetinde Turizm ve Çevre Bakanı olarak görev aldı. 7 Ocak 2018 Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde DP Gazimağusa Milletvekili olarak yeniden seçildi30 Kasım 2019 tarihinde yapılan ve tek aday olduğu 11.Demokrat Parti Kurultayı’nda Parti Genel Başkanı oldu23 Ocak 2022 Erken Genel Seçimlerinin ardından kurulan UBP-DP-YDP Koalisyon hükümetinde ise Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı olarak görev aldı. Evli ve 3 çocuk babası olan Ataoğlu Rumca ve İngilizce bilmektedir.

DP GENEL BAŞKAN ADAYI ALİ TUNÇTAŞLI KİMDİR?

Baf kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1988 yılında lefkoşa’da dünyaya geldi. Hukuk fakültesi mezunudur. 2009 yılında üyesi olduğu Demokrat Parti’de Lefkoşa ilçe yönetim kurulu üyeliği, hukuk komitesi başkanlığı, iki dönem parti meclisi üyeliği, genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinde bulundu. Kıb-Tek, Kalkınma Bankası, Sigorta Tahkim Komisyonu yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Aynı zamanda Gönyeli Spor Kulübü ile Baf Türk Birliği Yönetim Kurulu üyeliği de yapmaktadır. 23 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Demokrat Parti Lefkoşa 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Ali Tunçtaşlı evli ve bir çocuk babasıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu