GenelGüney KıbrısManşet

Dendias: “Kardeş Kıbrıs’la, dost ve müttefiklerimizle işbirliği içerisinde haklarımızı koruyacağız”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rum tarafında gerçekleştirilen 18’inci Economist toplantısına gönderdiği bant kaydı konuşmasında Türkiye’yi “ikiyüzlülükle” suçladı, “haklarımızı koruyacağız” dedi.

Haravgi’nin haberine göre Türkiye’yi, Doğu Akdeniz’deki hassas dengeleri bozmak için Yunanistan’a karşı söylemini pratiğe de dökmekle suçlayan Dendias, örnek olarak “hukuki ucube” diye nitelediği Türkiye- Libya mutabakat zaptına dayanılarak “uluslararası meşruiyetini kaybetmiş olduğunu” öne sürdüğü Libya hükümeti ile imzalanan memorandumu gösterdi.

Dendias Ege, Kıbrıs ve diğer bölgelerde “kışkırtıcı” faaliyetlerde bulunmakla suçladığı Türkiye’yi, kurallarına atıf yaptığı uluslararası hukukun temel kurallarını ihlal etmekle ve “ikiyüzlülük resitali yapmakla” suçladı.

“Bu yolu izlemeyeceğiz. Haklarımızı, kardeş Kıbrıs başta olmak üzere dost ve müttefiklerimizle sıkı işbirliği içerisinde koruyacağız” diyen Dendias, kısa süre önce İsrail ile Lübnan arasında yapılan deniz bölgelerini sınırlandırma anlaşmasının da aynı temelde olduğunu ve bütün diğer bölge ülkelerinin izlemesi gereken parlak bir örnek teşkil etmesi gerektiğini” öne sürdü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu