EkonomiKıbrısManşet

Deniz: Bu bir dönüm noktası ve dengeler değişmeli

KTTO Başkanı Turgay Deniz, bu sabah katıldığı televizyon programında ülkenin güncel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, sosyal sigorta prim teşviklerinin devam etmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

KÜÇÜK İŞLETMELERİ KURTARMAK ZORUNDAYIZ… İsteklerinin sigorta prim teşvikinin devam etmesi olduğunu kaydeden Deniz, “Özellikle küçük işletmeler çok zorlanıyor ve bu durum insanları isyana sürüklüyor” dedi.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, bu sabah katıldığı televizyon programında ülkenin güncel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, sosyal sigorta prim teşviklerinin devam etmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

“Ekonomik Kurul’da yer alıyorum ancak Bakanlar Kurulu bir kez olsun bize ekonomik sorunlarla ilgili danışmadı bile. Biz onların peşinden koşturuyoruz. Önerilerde bulunuyoruz ancak her zamanki gibi “Yapacağız, edeceğiz’ kelimelerini duyuyoruz” diyen Deniz, bunun bir dönüm noktası olduğunu ve dengelerin değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Deniz, sosyal sigorta prim teşvikleri konusunda gösterdikleri tutuma sendikaların neden karşı çıktığının bilincinde olduğunu ifade ederek, “Haklı direnişimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve bu hususta destek bekliyoruz” dedi.

DENİZ: KÜÇÜK İŞLETMELERİ KURTARMAK ZORUNDAYIZ

İsteklerinin sigorta prim teşvikinin devam etmesi olduğunu kaydeden Deniz, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle küçük işletmeler çok zorlanıyor ve bu durum insanları isyana sürüklüyor. Bu sorun beraberinde çalışanların işten çıkarılmasına gidiyor ve işsiz kalanların devlete giderek 6 aylık işsizlik ödeneği almaları sağlanacak.

Sigorta primlerini ödememe kararımız bir farkındalık yaratmak adınaydı. Çünkü küçük esnafı da korumak durumundayız.

Duyarsızlık devam ederse de aslanın uyanması ve gücünü göstermesi gerek. Diğer ülkelerde olduğu gibi hükümetimiz de iş dünyasına katılması gerekir çünkü hükümet edenlere iş dünyasından pozitif yönlendirmede bulunarak, ülkeyi kalkındırmak istiyoruz.”

“DEVLET KAMUYA KAYNAK BULURKEN, ÖZEL SEKTÖRE BULMUYOR”

“Devlet kamuya kaynak bulurken, özel sektöre bulmuyor. Bugün özel sektörde çalışanlarının da artış alma hakkı vardır. Devlet sadece kamuyu düşünmemelidir. Siz, size meyve getiren ağacı bakımsız bırakıyorsunuz. Pandemi öncesinde bu ödemeler yapılırken neden şu an ödemeler konusunda sıkıntı yaşanıyor. Pandemide ekonomiyi kapattık ve gelirlerin nereye düştüğünü hep birlikte gördük. Siz bu özel sektörü unutursanız ne olacak?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu