EkonomiKıbrısManşet

Turgay Deniz: dijital dönüşüme e-ticaret de dahil edilmeli

E-devlet uygulamasıyla eş zamanlı olarak e-ticaretin de ülkemizde yasal zemin kazanması gerektiğini kaydeden Deniz, "E-ticaret ülkemizde maalesef yasak ve kapalı sektör olarak tanımlanmaktadır. İş dünyası olarak bu konudaki taleplerimize olumlu yanıt alamadık. E-devlet ile eş zamanlı olarak online ticaret teşvik edilmeli ve online ticaret ülkemizde yasal zemin kazanmalıdır" dedi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, BRT canlı yayınında dijital dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu. E-devlet uygulamasıyla eş zamanlı olarak e-ticaretin de ülkemizde yasal zemin kazanması gerektiğini kaydeden Deniz, “E-ticaret ülkemizde maalesef yasak ve kapalı sektör olarak tanımlanmaktadır. İş dünyası olarak bu konudaki taleplerimize olumlu yanıt alamadık. E-devlet ile eş zamanlı olarak online ticaret teşvik edilmeli ve online ticaret ülkemizde yasal zemin kazanmalıdır” dedi.

“E-TİCARET YASAL ZEMİN KAZANMALI”

“Bir çok işletmemizin online ticaret yapabilmek için yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı” diyen Deniz, “E-ticaretin yasal zemin kazanabilmesi için dağıtım konusunda sadece kurye firmalarına izin verilmelidir. Her firma kendi dağıtımlarını yaparsa bu pandemi döneminde ciddi bir dolaşım söz konusu olur” diyerek, tüm dünyada bu işlemlerin kurye şirketleri üzerinden yapıldığına dikkat çekti.

“MARKETLERİN AÇIK KALMASININ DA ANLAMI OLMAYACAK”

İnsanların tek sosyal yaşantısının markete gitmek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle marketlerde ciddi bir yığılma söz konusu. 2 haftalık bir kapanma süreci yaşıyoruz. 2 hafta daha kapanma süreci uzarsa marketlerin açık olmasının da bir anlamı olmayacak çünkü insanların artık marketlerden alışveriş yapabilecek parası kalmayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu