EkonomiKıbrısManşet

Deniz’den asgari ücret tepkisi

Deniz, “Bugünkü şartlarda mevcut asgari ücretle geçinmek cambazlıktır, sihirbazlıktır” dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, BRT ekranlarında yayınlanan ve Gizem Davulcu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Ekonomi Gündemi’ adlı programa katıldı.

Asgari ücrete işaret eden Deniz, “Bugünkü şartlarda mevcut asgari ücretle geçinmek cambazlıktır, sihirbazlıktır” dedi.

Asgari ücretin işe ilk giriş maaşı olduğunu da vurgulayan Deniz, “Ülkemizde bazı yanlışlıklar var, bunların düzeltilmesini istiyoruz…” ifadelerini kullandı.

Deniz, çalışanların yüzde 80’inin yatırımlarının asgari ücret üzerinden yapıldığını aktararak, “Bu da ülkemizin fakir olduğunu gösterir” diye konuştu.

KTTO Başkanı Deniz, enflasyondan en çok dar gelirli vatandaşların etkilendiğini belirterek, asgari ücretin artmasıyla birlikte enflasyonun da yükseleceğini dile getirdi.

“YAPISAL REFORMLARI GECİKMEDEN UYGULAMAMIZ GEREKİYOR”

Deniz, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar yapmadığımız, yapmak istemediğimiz, bahaneler uydurduğumuz yapısal reformları gecikmeden uygulamamız gerekiyor. Bir devletsek, kamunun işleyişindeki verimliliği artırmamız lazım… Bu sorunları halletme yönüne gitmezsek, kavgayı devam ettirirsek daha kötü durumlarda olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Tek ses, tek yürek olmalıyız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu