EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Denktaş: Hükümet önerilerime kulak asmıyor

.  Mevcut hükümetle görüşleri ve önerilerini paylaştığını ancak görüşlerinin dikkate alınmadığını kaydeden Denktaş “Önerilerimi bundan sonra vatandaşla paylaşacağım. Belki vatandaş önerilerimi benimserse hükümet de bunu baskı olarak görebilir.  O nedenle önerilerimi vatandaşlarla paylaşacağım” diye konuştu


Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serdar Denktaş, uzun sürelik sessizliğini BRT’de katıldığı 14. Saat programında bozdu. Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtlayan Denktaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Ne zaman gerçekten toplumsal bir konsensüs olacak ve kimseye muhtaç kalmadan, nasıl yöneteceğimize karar verip ona göre seçimler yapacağız merak ediyorum” diyen Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidarda başka muhalefette başka tavır içine girmekle nereye varacağız? Vatandaş kendi kendini sorgulamalı, herkes neyin ne olduğuna karar vermeli. Birbirimizi suçlamak ve ötekileştirmek yerine nasıl birlikte olacağımızın peşine düşmeliyiz.”

“HÜKÜMET, ÖNERİLERİMİ DİKKATE ALMIYOR”

Şu anda gündemde erken seçim olduğunu ve siyasilerinin onun üzerinden hesaplar yaptığını dile getiren Denktaş, vatandaşta bir bıkkınlık olduğunu ancak yine seçimlerin gündeme geleceğini aktardı.  Mevcut hükümetle görüşleri ve önerilerini paylaştığını ancak görüşlerinin dikkate alınmadığını kaydeden Denktaş “Önerilerimi bundan sonra vatandaşla paylaşacağım. Belki vatandaş önerilerimi benimserse hükümet de bunu baskı olarak görebilir.  O nedenle önerilerimi vatandaşlarla paylaşacağım” diye konuştu ve bundan sonraki süreçte yeniden aday olmama kararında değişiklik olmadığını söyledi.

“TÜRKİYE PAZARINA GİREBİLMELİYİZ”

Özel sektörün durumuna ve ekonomideki daralmaya dikkat çeken Denktaş, “Saray yapılacak gibi konuları tartışıyoruz. Sosyal devlet yapısının daha da ön plana çıkarılması gerekirken bundan giderek uzaklaşıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin Kapısı açılmalı derken Türkiye piyasasının açılması gerektiğini söylüyorum. Bugün en üst seviyede arkadaşlarımızdan biri Mersin kapısı açıktır biz her şeyi gönderiyoruz diyor ama hala daha gönderemiyoruz, hala daha ürünlerimizi Türkiye’ye rahatlıkla sokamıyoruz. Bunun bir diğer adı ekonomik entegrasyondur. Bunun sağlanması gerekir.  Ekonomik entegrasyon siyasetten farklı bir şeydir ama bunu başarabilirsek siyaseten Güney’e de dünyaya da daha dirençli durmamızı sağlayacak bir girişim olur.  8 milyonluk bir pazarın içerisinde yer alabilmeliydik. Bizim insanımız beceriklidir. Türkiye’nin kapalı pazar ekonomisine bağlı olduğumuz dönemde, beyaz eşya üretimimizi Avrupa’ya pazarlarken Türkiye’de beyaz eşya yoktu. Yeter ki Pazar olsun, Kıbrıs insanı üretecek bir şeyler bulacaktır” dedi.

“KIB-TEK İÇİN DOĞRU ADIMLAR ATILMALI”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın Kıb-Tek’in üzerine gitmesinin doğru olup olmadığını da değerlendiren Denktaş, “ Arıklı’nın Kıb-Tek’te yaşananların üzerine gitmesi doğru bir hamle ama adımlar doğru yönde mi atılıyor ondan emin değilim.  Kıb-Tek’in kendi içinde yanlışları her yerde olduğu gibi vardır. Düşmanlar yaratarak yürümek benim yapacağım bir şey değil. Erhan beyle konuşamadım daha nedir ne değildir bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

“1 NİSAN’A KAÇ GÜN KALDI”

Diğer yandan Turizm Bakanı ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun “1 Nisan’da turizm sezonunu açacağız” söylemlerini de değerlendiren Denktaş, 1 Nisan’a kaç gün kaldı diye sordu ve sözlerine şu şekilde devam etti: “1 Nisan’ı pazarlayan acenteler açık mı? Bu acentelerin ülkede yeniden hayata geçebilecekleri imkânı yaratmak lazım. Nisan’da belki iç turizm hareketlenir ama organize turların gelmesi hayal. Çünkü pazarlayan yok. Dış turizm için bu süre imkânsız.”

“SEÇİM GÜNDEMDEN ÇIKMALI”

“Seçim çağrısını yapanlar var ama seçim olduğunda ne olacak. Bir şey mi değişecek? Oranlar mı farklılaşacak? Yine bir koalisyon olacak. Böylesi bir zamanda araya seçim koymanın anlamı ne? Seçimi düşünmediğim için rahat konuşuyorum” ifadelerini kullanan Denktaş, “Seçim tarihini gelecek yıl Haziran diye belirleyin. Bunu öne çekmeniz mümkündür ama seçimi gündemden kaldıralım atılması gereken adımlar var ama atılamayacak. Muhalefet seçim ne kadar erken olursa diye düşünü ama şu anda memlekette yaşayan insanları düşünerek hareket etmemiz gerekir. Bu bir yıl içinde muhalefet çok anlayışlı davrandı ama bu anlayış hükümetler tarafından kucaklanmadı” dedi.

“SOSYAL PATLAMA RİSKİ VAR”

“Halen devam eden eylemler var onlarda uzun süredir hükümete karşı yumuşak davrandı. Taşıma sektörü gerçekten çok zor durumda” diyen Denktaş, “Diğer sektörlerden de tepkiler gelmeye başladı. Bu bir sosyal patlamaya evirilecektir. Böyle devam edersek sıkıntılı bir dönemi kucağımızda bulacağız” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu