KıbrısManşet

Denktaş: Yasal düzenlemede hükümete yönelik bir ceza yok!

DP Milletvekili Denktaş, yasaya oyunun red olacağını ifade ederek, zaten halkın alınan önlemlere bir tamam uyduğunu kaydetti.

Ahmet Vamık

Ülkemizde artan yerel kovid-19 vakaları nedeniyle bugün olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüde konuşan Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş, şunları aktardı:

Demokrat Parti Milletvekili ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, “Bu yasal düzenlemede kurallara uymayan hükümete yönelik bir ceza yok bu nedenle benim oyum ret olacaktır” diyerek tepki gösterdi

Denktaş: Yasal düzenlemede hükümete yönelik bir ceza yok!

Coronavirüs’e bulaşan Erhan Arıklı ve Bertan Zaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Demokrat Parti Milletvekili ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın genel kurulda olmamasını eleştirdi.

“HALK, HÜKÜMETİN BECERİKSİZLİĞİNDEN KORKUYOR”

“Gerekli 3 komitenin tüzüğünü geçirerek bu komiteleri oluşturun ki bu değişiklik işe yarayabilirsin.
‘Bu ülkenin tıbbi imkânlarının tümü devletindir’ denilerek, bu ülkenin özel hastanelerine de ait olan ambulansların tek bir yerde toparlanması, bu ülkenin kamu dışında var olan çalışanları, bu ülkenin tüm eczaneleri devletin organizasyonunda çalışması gerekirken böyle bir organizasyon yok. Bu dağınıklık devam ettiği sürece, 55 gün evlerine kapanıp şikâyet etmeyen halkımızın yönetimsizlikle geldiği noktada bu virüsün bizim aramızda dolaşmasından endişe ediyor ama esas korkuları, bulaşırsam ve karantinaya girersem, bu beceriksiz yönetimin altında başıma neler gelir diye korkuyor.”

“DUVARA TOSLAYACAĞIZ”

“Hükümete olan güvensizlik aldı başını gidiyor. Üniversitelerin beklediği 40 bin öğrencinin akıbeti belli değil, duvara toslamaya doğru gidiyoruz. Sürekli karar değiştirerek, sürekli fikir değiştirerek oluşturulan güveni bertaraf ettik ve bıraktık bu salgını nereye giderse gitsin. Bu salgın bize de bulaşırsa ne yapacağız bilmiyoruz.”

“BENİM OYUM RET OLACAKTIR”

“Nasıl bir tavır içerisine girilmesi gerekir sorusunun cevabı da ülkedeki tıbbi imkânların tamamı tek bir elden yönetilerek halkımıza güven verilmesi gerektiğini söylüyoruz. Başka türlü bunun bir çözümü yok. Yasanın ivediliği bile alınmadı. Bu nedenle önümüzdeki hafta bir kez daha toplanacağız. Benim oyum bu tasarıya ret olacaktır çünkü insanlarımız kurallara uyuyor. Bu yasal düzenlemede kurallara uymayan hükümete yönelik bir ceza yok bu nedenle benim oyum ret olacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu