KıbrısManşetSpor

Denner zirveye tırmandı

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun düzenlemiş olduğu Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ve 4. yarışı 22 Ekim Cumartesi günü Kaplıca - Kantara ’da gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun düzenlemiş olduğu Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ve 4. yarışı 22 Ekim Cumartesi günü Kaplıca – Kantara ’da gerçekleşti.  3. Tırmanma’da 11 aracın ve 4. Tırmanma’da 10 aracın finiş görmesiyle etaplar tamamlandı.

Yarışta, ekipler önce uzun etap olan 3,8 km’lik Kaplıca – Kantara 3. tırmanma etabını 1’i deneme olmak üzere 3 kez aynı güzergâhı geçtiler. Sonrasında kısa etap olan 2,8 km’lik Kaplıca – Kantara 4. tırmanma etabını 2  kez geçtiler.

  1. Tırmanma’da sınıflara göre dağılımda, E2’de Deniz Denner – Ömer Topçu, E4’te Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık, E3’te Kemal Topçuoğlu – Behiç Topçu birinci oldu. Genel Klasman sıralamasında ise müthiş çekişmenin yaşandığı yarışta Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinciliği Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou , üçüncülüğü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular. 4. Tırmanma’da hem sınıflarda hem de genel klasman sıraama değişmedi.

Bu Sonuçların ardından Methoidis Arygorou – Gyrgoris Arygorou ikili 2022 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonları oldular. E4 Kategörisinde Ahmet Bağrıaçık ,E2 Kategörisinde Methoidis,E3 Kategörisinde Hasan Karlıtaş ve Kadın Pilotlarda Gölgem Paşa Şampiyon olarak sezonu tamamladılar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu