GenelManşetTürkiye

Deprem bölgesinde yürütülen hasar tespit çalışmalarında son durum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçti. Deprem bölgesinde 830 bin 806 binada hasar tespitinin yapıldığını, bu binalardan 105 bininin yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olduğu bilgisini veren Oktay, 163 enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi

163 ENKAZDA ARAMA KURTARMA SÜRÜYOR

Fuat Oktay, 275 bin personelle 163 enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Enkazlarda arama kurtarma sayısı 73’e kadar düşmüş durumda.” dedi.

HASARLI BİNA SAYISI

Deprem bölgesinde 830 bin 806 binada hasar tespitinin yapıldığını söyleyen Oktay, bu binalardan 105 bininin yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olarak saptandığı bilgisini verdi.

“EVİM YUVAN OLSUN” KAMPANYASI

Oktay, “Evim Yuvan Olsun” kampanyası ile hayırseverlerin evlerini depremzedelere bedelsiz ya da uygun şartlarda kiralayabileceklerini söyledi.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın gündeminde fahiş kira artışları da vardı. Oktay, “Fahiş fiyatlarla kira artışlarına cüret edenler olduğunu biliyoruz. Bu, afet üzerinden fırsatçılıktır, bunun hesabını sorarız, soracağız da.” diye konuştu.

DEPREMDE ZARAR GÖREN TARİHİ

BİNALAR Oktay, depremlerde zarar gören tarihi binalara ilişkin de şunları söyledi; “İncelenen eser sayısı 433’tür. Ağır hasarlı 121, orta hasarlı 66, az hasarlı 57 olarak tespit edilmiştir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu