Genel

Deprem Kıbrıs’ı vurdu!

Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre merkez üssü Mağusa'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre merkez üssü Mağusa’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10-15 saniye süren deprem ülkenin dört bir yanında hissedildi

Depremin 55.68 km derinlikte meydana gelmesi, herhangi bir olumsuzluğun önüne geçerken, uzun bir süreden sonra ilk kez Kıbrıs fay hattı üzerinde deprem meydana geldi.

Depremin Hatay ve çevre illerinde de hissedildiği açıklandı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ LARNAKA

KKTC Meteoroloji Dairesi verilerine göre ise depremin Merkez Üssü’nün Larnaka olduğu ve depremin şiddetinin 5.2 büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Kıbrıs’ın güneyinde saat 16.26’da bir deprem meydana geldi.

Yerin 60 kilometre altında gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssü, Güney Kıbrıs’ın Pergomas kentine 7 kilometre mesafede.

Deprem, Güney Kıbrıs’ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hissedildi.

Rum medyası, ‘Deprem Kıbrıs’ı vurdu’ başlığıyla haberi duyurdu.

DEPREM, DEV FAY HATTINDA GERÇEKLEŞTİ

Kıbrıs adasının güneyinden geçen devasa fay hattı, Kızıl Deniz’den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay’dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos’un yakınlarından geçip İyon Deniz’i açıklarına kadar devam ediyor.

Son dakika Kıbrısta şiddetli deprem

AFAD’DAN VE KANDİLLİ’DEN İLK AÇIKLAMA

AFAD, Kıbrıs’taki depremle ilgili bir açıklama yayınladı. Depremin 5 büyüklüğünde olduğunu duyuran AFAD, depremin derinliğini ise 55 kilometre olarak duyurdu. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, depremin büyüklüğü 4.9.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu