GenelManşetTürkiye

Depremde ayağını kaybeden İrem’e günler sonra kavuşan anneden en acı teselli

Kahramanmaraş depremin ağır yıkıma yol açtığı bölgelerden biri olan Hatay’da yıkılan binanın enkazından kurtarıldıktan sonra sol kolu ampute edilen 27 yaşındaki Halime Bağrıaçık ile aynı enkazdan saatler sonra çıkartılarak sol bacağı ampute edilen 7 yaşındaki İrem 17 gün sonra buluştu. Minik İrem annesine sarıldıktan sonra kesilen ayağı göstermesi herkesi ağlattı. Depremde diğer iki kızını annesini ve babasını kaybeden Halime Bağrıaçık, İrem'i "Olsun annem bir şey olmaz" diyerek öptüğü kızını teselli etmeye çalıştı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depreme Hatay’ın Belen ilçesindeki Sarımazı Mahallesi’nde apartmanda yakalanan 27 yaşındaki Halime Bağrıaçık enkazdan ilk günde kurtarıldı. Isparta’da tedavi altına alınan sol kolu ampute edilen Bağrıaçık 7 yaşındaki kızı İrem Bağrıaçık’ın Hatay’da kaldığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

AYAĞINI İŞARET ETTİ, HERKESİ AĞLATTI

Enkazın beşinci gününde kurtarılan ve Adana Şehir Hastanesinde tedavi altına alınarak bir bacağını kaybeden 7 yaşındaki kızı İrem ile annesini Isparta’da kavuşturdu. Kavuşmada duygu dolu anlar yaşandı. Annesine çok sevdiği şekerlemeden getiren İrem’in ilk söylediği ise bacağının kesildiği oldu. Anne Halime Bağrıaçık, “Olsun annem bir şey olmaz” diyerek öptüğü kızını teselli etmeye çalıştı.

Deprem anında yaşadıklarını anlatan küçük İrem, “Dolabın altında kaldım, dedemde üstüme yatmış annemin de dolapta eli kaldı” dedi.

GENÇ ANNE KIZLARINI, ANNE VE BABASINI KAYBETTİ

Öte yandan Halime Bağrıaçık’ın depremde 10 aylık kızı Selma Nur’u ve 5 yaşındaki kızı İnci’yi, annesini ve babasını kaybettiği öğrenildi.

Etiketler

Diğer Haberler

Başa dön tuşu