GenelManşetTürkiye

Depremde emsallerinde yıkılan yok, kahreden gerçek

Depremde emsallerinde yıkılan yok, onlarca kişiye mezar olan apartmanda kahreden gerçek

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri sürüyor. Bölgede emsallerinde herhangi bir çökme olmamasına rağmen tuzla buz olan Ezgi apartmanı ile ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı. Onlarca kişiye mezar olan apartmanın kolonları meğer pastane yapımı için genişletilmiş.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin  dördüncü gününde acı tablo giderek ağırlaşıyor. AFAD, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 12 bin 873’e, yaralı sayısının ise 62 bin 937’ye yükseldiğini duyurdu. Yüzyılın en büyük felaketi olarak ifade edilen depremde adeta tuzla buz olan Ezgi Apartmanı ile ilgili şok eden iddialar ortaya çıktı.  TGRT Haber muhabiri Paşa Alyurt, yetkililerin Ezgi Apartmanının alt katında bulunan pastanenin sahibinin kolonları kestiği ve bina sahibiyle mahkemelik olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

60’A YAKIN KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA

Depremde yıkılan Ezgi apartmanın bulunduğu bölgedeki emsal binalarda herhangi bir yıkık ya da göçük olmaması dikkat çekiyor.Bulunduğu sitede yıkılan tek bina olan Ezgi Apartmanında 60’a yakın kişinin göçük altında olduğu ifade ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu