GenelManşetToplumTürkiye

Depremin emlak fırsatçısı da çıktı!

Fırsatçılar, Deprem bölgesindeki arsalara hücum ederek “yok pahasına” almaya çalışıyor

Türkiye’deki deprem bölgelerinde büyük acılar yaşanırken, bu tür gelişmeler “insanlık öldü” dedirtiyor

Besicilerin hayvanlarını yok pahasına almak isteyen sözde tüccarlardan sonra emlak fırsatçıları da faaliyette

YOK PAHASINA ALMAK İSTİYORLAR…

Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından bir yanda eşsiz bir dayanışma ve yardımlaşma örneği yaşanırken diğer tarafta fırsatçılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Malatya, Adıyaman ve Hatay’ın köylerine giderek hayvanlarına bakamayacak durumdaki besicilerin hayvanlarını yok pahasına almak isteyen fırsatçı tüccarlardan sonra şimdi de emlak fırsatçılarından şikayetler gelmeye başladı. Bölgenin 3-4 ay sonrasında yeniden inşasına başlanması öngörülürken, bazı fırsatçıların özellikle kamulaştırma öncesinde arsa gibi gayrimenkulleri ‘yok pahasına’ almak istediği belirlendi.

TRAVMA SONRASINA BIRAKILMALI…

Uzmanlar, travma sürecinde sağlıklı karar verilmesinin zor olduğuna dikkat çekerek, bu dönemde özellikle gayrimenkul alım-satım kararı verilmemesi uyarısında bulunuyor. Depremin yarattığı psikolojik etkiden dolayı insanların ortamdan uzaklaşmak isteyerek mülklerini elden çıkarabildiğini belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği yetkilileri, bu noktada da fırsatçıların devreye girip çok ucuz fiyatlar verdiğini belirtti.

FIRSATÇILIK ÖNCE KİRALIKLARDA…

Bölgeden ilk etapta kiralık konutlar konusunda çok şikâyetler gelmeye başlarken, özellikle Mersin, Antalya gibi civar illerde kiraların 2-3 kat arttığına işaret ediliyor. Emlakçılar konuyla ilgili şunları söyledi: “Afetler sonrasında insanların panikle hareket ettiği için bu dönemlerde fırsatçılar türüyor. Millet büyük sorunlarla uğraşırken günün sonunda fırsatçılar, kötü niyetliler çıkıp korkuları ranta dönüştürme peşinde koşuyor.”

“TOPRAKLARINIZI MÜLKÜNÜZÜ SATMAYIN”…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yaşanılan büyük felaket nedeniyle şartların zorlaştığını söylerken, “Geçici olarak memleketinden ayrılmak zorunda kalan hemşerilerimizin dönmeleri için uygun şartları sağlamak boynumuzun borcu. Unutmayalım bu ayrılış geçici, o yüzden toprağımıza mülkümüze sahip çıkalım. Topraklarınızı, malınızı, mülkünüzü satmayın” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu