GenelManşetTürkiye

Depremzede çocuklara eğitim seferberliği: Ücretsiz götüreceğiz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ilde eğitimin 20 Şubat'ta başlayacağını ve10 ilde kalan öğrencileri ücretsiz olarak okula götüreceklerini duyurdu.

Türkiye Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremle derinden sarsıldı. Yaşanan felaketin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tüm ilde okulların açılacağı tarihi uzatmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar ile 71 ilde okulların 20 Şubat Pazartesi günü açılacağını 10 ilde ise eğitim-öğretime 1 Mart’a kadar ara verildiği duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

71 İLDE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  71 ilde eğitimin 20 Şubat’ta başlayacağı açıklamasında bulundu.

10 İLDE TAŞIMALI EĞİTİM BAŞLAYACAK!

Mahmut Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Sağlam raporu verilen kamu binaları hizmet vermeye başladı. Aileler istedikleri durumda çocuklarını farklı illerdeki okullara nakledebilir. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız. 10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız.

ÇALIŞMALAR HAFTA SONU TAMAMLANACAK

10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız

“PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRLARI 10 İLE KURULACAK”

Psikososyal destek çadırları cuma gününe kadar deprmeden etkilenen 10 ile kurulmuş olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada, çok başarılı bir koordinasyon var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu