GenelManşetTürkiye

Depremzedelere ev olan tren garı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından birçok insan TCDD'ye ait trenlerin vagonlarında misafir ediliyor. Osmaniye Tren Garı'na gelen çok sayıda depremzedeye sıcak barınak, yemek, banyo, çamaşır yıkama, kesintisiz enerji ve psikolojik destek imkanı sağlanıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye’yi derinden sarstı. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremler nedeniyle on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Felaketin hemen ardından devlet ve millet el ele vererek deprem bölgelerinde yaraların sarılması için varını yoğunu ortaya koydu. Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Osmaniye’de depremzedeler için TCDD’ye ait trenlerin vagonları açıldı. Osmaniye Tren Garı’na gelen çok sayıda depremzedeye sıcak barınak, yemek, banyo, çamaşır yıkama, kesintisiz enerji ve psikolojik destek imkanı sağlanıyor.

“HER TÜRLÜ İHTİYAÇ GİDERİLMEKTEDİR”

Kendisi de bir depremzede olan TCDD Taşımacılık AŞ Osmaniye Yolcu Hizmetleri Şefi Doğan Yolcu, “6 Şubat gününden beri bölge müdürlüğümün, başkanlığımın ve genel müdürlüğümün bütün vermiş olduğu görev sonucu 7/24 depremzede insanlarımızla beraber çalışmaktayız. Burada ilk günden bu yana tamamen devlet tarafından, kurumumuz tarafından her türlü ihtiyaç giderilmektedir. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gidermek için kalben bu ihtiyaçları karşılamak için çalışıyoruz” dedi.

“BURADA PARA GEÇMİYOR”

Bekleme salonunda tamamen tüm ihtiyaçların giderildiğini belirten Yolcu, “Günlük de 2 bin 500 kişiye yemek verilmekte, ısınması trenlerimizin içerisinde 28 derece olup battaniyeye bile gerek duyulmamaktadır. Su ihtiyacından, sağlık ihtiyaçlarına kadar tamamı giderilmeye çalışılıyor. TCDD taşımacılık AŞ 6 bölge müdürlüğümüz, daire başkanımız ve genel müdürlüğümüz her istediğimizi, her ihtiyacımızı kara yoluyla Adana’dan buraya 1 buçuk saat içerisinde bize yetiştirmekte, gerekli yardımları da halkımıza, depremzedelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada kocaman bir Türkiye mutfağı, marketi, burada para

Diğer Haberler

Başa dön tuşu