GenelManşetSporTürkiye

Derbide 3 puan Galatasaray’ın, Rams Park’ta Mauro Icardi’nin gecesi!

Milli ara sonrası Süper Lig'de perde Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle açıldı. Okan Buruk yönetiminde ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray, taraftarının da desteğiyle Beşiktaş'ı Arjantinli süperstarı Mauro Icardi'nin golleriyle devirerek hem derbilerdeki üstünlüğünü korudu hem de maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Chamberlain'in golü Kartal için yeterli olmazken Burak Yılmaz'lı Siyah Beyazlılar, 30. dakikada Mert Günok'ın kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Milli ara sonrası Süper Lig’de perde Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle açıldı. Okan Buruk yönetiminde ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray, taraftarının da desteğiyle Beşiktaş’ı Arjantinli süperstarı Mauro Icardi’nin golleriyle devirerek hem derbilerdeki üstünlüğünü korudu hem de maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Chamberlain’in golü Kartal için yeterli olmazken Burak Yılmaz’lı Siyah Beyazlılar, 30. dakikada Mert Günok’ın kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Süper Lig’in 9. haftasında derbi heyecanı yaşandı, Galatasaray ile Beşiktaş Rams Park’ta kozlarını paylaştı. Sezonun en ateşli derbilerinden birisi oynanırken Halil Umut Meler’in yönettiği nefesleri kesen 90 dakikada gülen taraf ev sahibi oldu. 26. ve 82. dakikalarda Mauro Icardi’nin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrılan Okan Buruk yönetimindeki Cimbom, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Bayern Münih maçı öncesi moral depoladı. Namağlup olan ve 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan Sarı Kırmızılılar, 25 puanla zirvede bulunuyor.

Icardi rakip tanımıyor

Beşiktaş mücadelesinde Cim Bom’un en büyük hücum kozu olan Mauro Icardi, sadece derbi performansıyla öne çıkmıyor. Şampiyonlar Ligi elemeleri, Şampiyonlar Ligi maçları ve Süper Lig… Arjantinli santrfor, kulvar ayırmaksızın karşısına çıkan neredeyse her rakibe gol atmayı başarıyor. Icardi bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 15 resmi maçta forma giyerken, bunların 12’sinde fileleri havalandırmayı başardı. Bu süreçte 14 gol atıp, 4 de asist yapan tecrübeli futbolcu, sadece 4 mücadeleyi boş geçti (Ljubljana (d), Kayserispor (d), Kopenhag ve Ankaragücü maçları).

Diğer Haberler

Başa dön tuşu