GenelKıbrısManşet

Dere yatakları rehabilitasyon çalışmalarını hızlandıracağız

 

LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser’in basın açıklaması

Ülke genelinde dün yaşanan olumsuz olağanüstü hava koşullarından bölgemiz de etkilenmiştir. Görevi aldığımızdan bu yana sistematik olarak dere yatakları konusunda oldukça hassas davranmamıza ve gerekli önlemleri daha önce almamıza ragmen, yoğun yağış sebebiyle istenmedik vakalarla karşılaştık. Ancak bilinmelidir ki, dün bölgemize düşen yağış miktarı normalin çok üstünde oluıp, Meteoroloji Dairesi tarafından da 4 saatte metrekareye 137 kilogram yağış düştüğü tespit edilmiştir. Ayrıca Bölgemiz üzerinde bulunan Selvili Tepe’ye de 122 kilogram yağış düştüğü ve bu yağışın da Alsancak ve Lapta bölgemizi aşırı derecede etkilediği görüldü.

Tüm bu olumsuzluklara ragmen, bölgemizde herhangi bir can kaybı olmaması sevindiricidir. Dün yağışın başladığı andan itibaren LAÇ Belediye personeli tam teyakkuza geçerek, olumsuzluk yaşanan bölgelere müdahale etmiş ve gelen şikayetleri değerlendirerek yerinde çalışmalara başlamıştır.

Bölgemizde devam eden dere yatakları çalışmamıza ek olarak dünkü yağmurda yaşanan ve özelliklle Lapta Bölgesi’nde dere yataklarının ilerleyen kısımlarında daralmaların olduğu tespit edilmiş olup bu yönde çalışmalara başlanmıştır.

Bölgemizde sel sularının yollara taşıdığı mıcırların temizlenme çalışmaları devam etmekte olup, selin yarattığı tahribatın giderilmesi hususunda bayram süresince de çalışmalarımız devam edecektir.

Lapta Bölgesinde özellikle radikal bir karar alarak daralan dere yatakları rehabilitasyon çalışmalarını hızlandıracağız. Dağdan gelen suyun denize ulaşması konusunda anayol üzerinde köprü yapılması için de Karayolları Dairesi ile işbirliği gerçekleştireceğiz.

Tekrardan vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken, belediyemizin bayram süresi içerisinde titizlikle çalışmalarını sürdüreceğini, vatandaşlarımızın herhangi bir rahatsızlık konusunu belediyemize ait ihbar hatlarını bildirmelerini önemle rica ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu