KıbrısManşetToplum

Dereliköylü: En büyük ambargoyu bizi yönetenler koydu

Akçay köyü ve bölgesine hitap edecek olan spor kompleksinde çalışmalar bitti. Açılış için geri sayım başladı


DEVRİM DEMİR

Akçay köyü ve bölgesine hitap edecek olan spor kompleksinde çalışmalar bitti. Açılış için geri sayım başladı.

BÖLGE İÇİN BÜYÜK PROJE
Batı bölgesinin büyük bir kısmına ve Akçay köyüne hizmet verecek olan Akçay Mehmet Erge Spor Kompleksi ve Koop bank Birkan Uzun Jimnastik Salonu’nun çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 yılda tamamlanan projenin heyecanını yaşayan bölge halkı Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü’ye müteşekkir. 350 hane, bin 200 nüfusu olan Güzelyurt’a bağlı Akçay köyünde birçok başarıya imza atan muhtar Uğur Dereliköylü, son gelişmeleri ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne anlattı. Akçay Muhtarlığı ve Jimnastik Federasyonu iş birliği çerçevesinde köye ve bölge halkına kazandırılacak spor kompleksi için çalışmalar devam ederken, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü de Kooperatif Merkez Bankası’nın katkılarının büyük olduğunu dile getirdi.

“İYİ Kİ İŞ İNSANLARIMIZ VAR”
Projeye katkılarda teşekkür edecek çok insan olduğunu kaydeden Dereliköylü, iş insanlarının katkılarının görmezden gelinemeyeceğini kaydederek, “İş insanları olmasa bu ülkeye bir çivi bile çakılmaz” dedi. Ülke sporuna en büyük ambargoyu ‘yönetenlerin’ koyduğunu kaydeden Dereliköylü, “Gönül isterdi ki bu projeye Spor Bakanı ve Spor Dairesi de katkı koysun. Bir yıllık sürede çok yorulduk, keşke bu raddeye gelene kadar devlet de elimizden tutsaydı” şeklinde konuştu.

“DEVLET HARİÇ HERKESİN KATKISI VAR”
Akçay Muhtarlığı ve Jimnastik Federasyonu’nun kullanımına Koop Bank tarafından devredilen bina ile ilgili konuşan Dereliköylü, “Akçay köyünde müthiş bir dayanışma, iş birliği, sevgi ve çocuklarımıza verilen değer var. Şu ana kadar 52 kişinin desteği sayesinde sona geldik. Salonumuzun açılışı için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı. Bölge için oldukça önemli bir proje olan spor kompleksi, profesyonel hocaların eşliğinde spor faaliyetleri ve eğitimler verecek. Yapımına son derece önem verilen spor kompleksinde, jimnastik, yoga, pilates, okçuluk, masa tenisi ve bale gibi birçok alanda bölge halkına hizmet verilecek.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu