GenelKıbrısManşetToplum

Derin kuyu korkutuyor kapı pencere açtırmıyor!

Dilekkaya Köyü'nde hellim üretilen işletmede hem yayılan koku hem de hellim suyundan açılan derin kuyu bölgede yaşayanları çileden çıkardı

Dilekkaya Köyü’nde hellim üretilen işletmede hem yayılan koku hem de hellim suyundan açılan derin kuyu bölgede yaşayanları çileden çıkardı.

DEVRİM DEMİR

Dilekkaya köyünde yaklaşık 9 aydan bu yana hellim üretilen tesisten yayılan kokuyu durdurmak için köy halkının verdiği mücadele sonuçsuz kaldı. Hellim üretim tesisinin yanında bulunan derin kuyu ise hem bölge halkı için hem de hayvanlar için büyük tehlike saçıyor.

Sesini duyurmak için büyük mücadele veren Gülşen Kara, 9 aydır çalmadığı kapı bırakmadığını çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti. GIYNIK GAZETESİ’ne konuşan Kara, “Sesimi duyurmak için çare düşünüyorum ağlayacak durumdayım” dedi.

KARA: KAPILAR PENCERELER KAPALI OTURUYORUM
Gülşen Kara hellim üretilen tesisin önlem alınmadığı gerekçesi ile yaydığı kötü kokuların yanı sıra, derin bir kuyunun insan hayatı için büyük tehlike arz ettiğini söyledi. Tesisten akan su nedeniyle toprağın yumuşayarak derinliği çok büyük bir kuyu olduğunu ifade eden Gülşen Kara, “Belediye Başkanı bizzat iki kez tesisi de kuyuyu da yerinde gördü. Tesisi işletenin uyarılacağı söylenmesine rağmen, kuyu için önlem alınacağı sözünü almamıza rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Kuyu için bugüne kadar alınan tek tedbir üzerine toprak atılması. Bir süre sonra atılan toprakta yumuşuyor. Hellim tesisinden yayılan kötü koku artık bizi çileden çıkardı. Kapımı penceremi açamayacak noktadayım 7/24 vantilatör ve klima eşliliğinde oturuyoruz” dedi.

TUVALETİ OLMAYAN İŞLETME…
Belediye başkanının sorunlar yumağı haline dönen tesis ve kuyu ile ilgili bir çözüm üretmediğine sitem eden Kara, kimsenin ekmeği ile oynamak istemediğini ancak çok ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Sosyal medyadan, köy muhtarına kadar yaşadıkları sorunu duyurduğunu ifade eden Gülşen Kara, “Hellim üretilen bir tesiste tuvalet yok. Kaç kez çalışanları tuvaletlerini yaparken gördüm, deponun ağzı açık sineklerden büyük tarla farelerine kadar bizi bunlarla mücadele etmeye mahkûm ettiler. Diyecek söz bulamıyorum bir an önce önlem alınmasını bekliyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu