KıbrısManşet

Derinya Sınır Kapısı’nda bu akşam eylem var

ELAM ve “Isaac-Solomos Anma İnisiyatifi” topluluğu bugün saat 19.30’da Derinya Sınır Kapısı’nda eylem yapacak

ELAM ve “Isaac-Solomos Anma İnisiyatifi” topluluğu bugün saat 19.30’da Derinya Sınır Kapısı’nda eylem yapacak. Geçtiğimiz hafta 11 Ekim Pazar günü Derinya Sınır Kapısı’nda taşkınlık yapan ve taşıdıkları meşalelerle ara bölgede yangın çıkaran Rum eylemciler, bu akşam yeniden Derinya Sınır Kapısı’nın Güney Kıbrıs sınırında eylem gerçekleştirecek.

KUZEY’DE KARŞI EYLEM

Öte yandan Derinya Sınır Kapısı’nın Kuzey Kıbrıs tarafında da Rumların yapacağı eyleme karşı bir eylem gerçekleştirmek için bazı kişilerin eylem organize ettiği ve vatandaşları Derinya Sınır Kapısı’ndaki karşı eyleme gitmeleri için çağrıda bulunduğu öğrenildi. Polis Genel Müdürlüğü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın sınırda geniş güvenlik önlemleri aldığı ve herhangi bir istenmeyen olay yaşanmaması için bölgede kuş uçurtmayacağı da gelen bilgiler arasında.

KAPALI MARAŞ’IN AÇILMASINI PROTESTO EDECEKLER

Düzenlenecek olan eyleme, birçok sivil toplum örgütünün de katılım göstermesi bekleniyor. Eylemin “Kapalı Maraş’ın açılmasını ve son dönemde Türkiye’nin Doğu Akdenizde sergilediği saldırgan tutumu protesto etmek” amacıyla yapılacağı açıklandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemciler yapılacak olan eyleme katılım çağrısında bulunurken, sınır bölgelerinde kolluk kuvvetleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fileleftheros gazetesi, “İsak-Solomu’yu Anma İnisiyatifi” tarafından düzenlenecek eylem için, Güney Kıbrıs’taki tüm ilçelerde toplanma yeri ve saati belirlendiğini yazdı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemciler, Güney Kıbrıs’ta artan Koronavirüs vakalarını öne sürerek eyleme katılacaklar için maske kullanımını şart koştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu