Genel

Derinya’daki sosyal konut projesi konusunda Rum Yönetimi’nden girişim

Rum Yönetimi’nin, Derinya bölgesine inşa edilecek sosyal konut projesi konusunda gerekli faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, Türk ve Kıbrıs Türk tarafının Derinya bölgesine sosyal konut inşa edeceğine ilişkin sorulara yanıtına yer verdi.

Habere göre, İsveç Büyükelçiliği tarafından verilen öğle yemeği öncesinde açıklamalarda bulunan Hristodulidis, bu konunun, BM ve AB’nin gündemine getirildiğini ifade etti.

Böylesi bir gelişmenin önüne geçilmesi amacıyla diplomatik çerçeve içerisinde yapılması gereken tüm faaliyetlerin yapıldığını kaydeden Hristodulidis, daha önce de söylediği gibi Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlaması ve Kıbrıs sorununun çözümünün sağlanmasının gerekliliğinden söz ederek, oldu bittileri önleyecek tek olgunun bu olduğunu söyledi.

Hristodulidis yeni oldu bittilerin yarattığı tek şeyin, Kıbrıs sorununun çözüm hedefinden daha da uzaklaşılması olduğunu ifade etti.

Hristodulidis, görevi devraldığı ilk günden itibaren bu yönde çalıştıklarını ve en kısa zamanda sonuç alacaklarını umut ettiklerini belirtti.

TC Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Avrupalı yetkililer arasındaki görüşmelerde Kıbrıs sorununun ele alınan konular arasında olup olmadığına dair bir soru üzerine Hristodulidis, Kıbrıs sorununun görüşülen konulardan biri olduğuna dair bilgilendirmenin bulunduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı ile BM Genel Sekreteri arasındaki görüşmede Kıbrıs sorununun ele alıp alınmadığı şeklindeki soru üzerine ise Hristodulidis, böyle bir bilgisi olmadığını söyledi.

Haravgi’de yer alan habere göre ise, Hristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümünün hükümetin yüksek önceliğini teşkil ettiğini ifade etti.

Mevcut durumun, yaşayabilir bir çözümü teşkil etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Hristodulidis, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden ve anlaşmaya varılan çerçevede yeniden başlaması gerekliliğine vurgu yaptı.

Avrupa Birliği’nin, Kıbrıs sorununa etkin müdahil olması şeklindeki önerisinin, çözüm çerçevesinde değişiklikle ilgili olmadığını söyleyen Hristodulidis, çözüm çerçevesinin BM Güvenlik Konseyi’nin her zaman ilgili kararları olduğunu ayrıca bunun, iki devlete dayalı çözüm şeklindeki Türk önerisine karşı güvenlik ağını da teşkil ettiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu