KıbrısKültür SanatManşetToplum

Derman Atik’e Güney Kıbrıs’tan yönetmenlik teklifi

KKTC tiyatrosunun duayen isimlerinden Derman Atik'e Güney Kıbrıs'tan yönetmenlik teklifi geldi

KKTC tiyatrosunun duayen isimlerinden Derman Atik’e Güney Kıbrıs’tan yönetmenlik teklifi geldi

Ülkemiz tiyatrosunun duayen isimlerinden Derman Atik’e Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “POH” tiyatrosundan, Kıbrıs Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle sahneye koyacakları oyun için teklif geldi.

OLUMLU YANIT VERDİ
İki toplumun yakınlaşmasına katkı koyacağı belirtilen proje için Atik’ten olumlu yanıt geldiği belirtildi.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Πένθος για την Κύπρια ηθοποιό-Έφυγε από τη ζωή  αγαπημένο της πρόσωπο (Αποκλειστικό) | Coffee Vibes Magazine

Güney Kıbrıs’ın tanınmış ve başarılı oyuncularından Valentina Sofeklous haberi kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu:
“İyi günler arkadaşlar!
Kendimizi umutsuz hissettiğimiz karanlık günler yaşarken, Kültür Müsteşarlığından bizi mutlu eden bir haber aldık. ‘POH’ tiyatrosu olarak önerdiğimiz tiyatro eserleri sonunda müsteşarlık tarafından finanse ediliyor. Bunlar sadece bizim için değil, sponsorluklar nedeniyle sıkıntılar yaşayan ve şimdi birtakım destekler alacak diğer tiyatro grupları için de çok iyi haberler! Sanat ve tiyatronun büyüsüne olan çabalarımıza devam edebilmemiz için sesimizi duyan ve bunu kabul eden Kültür Bakanlığı Müsteşarına ve ekibine teşekkür ediyoruz.
Yanımızda duran, sanatımız aracığıyla dünya ile iletişim kurma ihtiyacımızın yanında olan herkese teşekkür ediyoruz! Sevgili ve önemli yönetmen Derman Atik’in yönetmenliğinde Aziz Nesin’in Hadi Öldürsene Canikom isimli tiyatro oyununu hayata geçirebilmemiz bizim için önemlidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu