KıbrısManşetSağlık

Kocaismail: Derneğimiz kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

“Pandemi geçecek, elbet bir gün bitecek ama diğer sağlık sorunlarımızla baş başa kalmaya devam edeceğiz” hatırlatmasında bulunna Kıbrıs Türk Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, derneğin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, SOS çağrısı yaptı


“Pandemi geçecek, elbet bir gün bitecek ama diğer sağlık sorunlarımızla baş başa kalmaya devam edeceğiz” hatırlatmasında bulunna Kıbrıs Türk Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, derneğin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, SOS çağrısı yaptı.

“BU KADAR ZAMANDIR SESİMİZİ ÇIKARMADIK”

“Sessizce kendi ciğerimizi, kendi yağımızla kavurmaya devam edebilmek için elimizden geleni yaptık ama bu yıl sadece 1 kez kermes gerçekleştirebildik. Biz normalde dernek yararına balolar, tiyatrolar, kermesler, piyangolar ve farkındalık yaratmak adına birçok etkinlikler düzenliyorduk” diyen Raziye Kocaismail, “Maalesef derneğimizin gelirleri son dönemde tamamen sıfırlandı. İş yerleri kapalı, bağışlar yapılmıyor. Elimizdeki 8 bin maskeyi satarak toplamda 80 bin TL gelir elde etmek ve yine kimseye muhtaç kalmadan yine derneğimizin faaliyetlerini sürdürmek istiyorduk ama her yer kapalı olduğu için maalesef bunu da gerçekleştiremedik” dedi.

“BANKA HESAPLARIMIZ EKSİ DURUMDA”

Kocaismail, “Kapanma uzadıkça uzuyor. Maaşlarımızı, kiralarımızı ödeyemeyecek duruma geldik. Dün bir hastamıza kestiğimiz çek dahi bankada bozulamadı. Ben bankadan rica ederek çekin bozulmasını sağladım” diyerek, şu anda banka hesaplarının eksi durumda olduğunu ifade etti.

“DERNEĞİMİZİN KAPANMAYACAĞINA İNANIYORUM”

“Artık dayanılmaz noktaya gelince sesimizi çıkarmaya karar verdik. Çığlığımız büyük bir yankı uyandırdı. Çok güzel geri dönüşler aldık. Dün telefonum hiç susmadı. Yüzlerce destek telefonu aldım. Eğer bu manevi geri dönüşler, maddi olarak da geri dönerse, inanıyorum ki Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni kapatmayacağız” diyen Kocaismail, “Derneğimiz kanser hastalarına bir nefes, bir ışıktır. Çaresiz kalan hastalarımızın tek dayanağıdır” şeklinde konuştu.

“KANSER HASTALARINA ÖNCELİK TANINACAK”

Kocaismail, “65 yaş üzeri kanser hastalarımız aşılandı. 65 yaş altı kanser hastalarımızın listesini de hazırlayıp Sağlık Bakanlığı’na sunduk ve öncelikli olarak aşılanacakları sözünü aldık” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu